Piment Jamaicaans heel BIO (150g - Puur&Fit)
Biologische Jamaicaanse piment
- geeft een warme smaak
- vleug van kaneel, foelie, nootmuskaat en kruidnagel
Columbus proefde de smaak van Piment tijdens een reis in India en dacht in eerste instantie een walhalla van diverse specerijen gevonden te hebben in Amerika, maar dat bleek ‘alleen’ piment te zijn. De aromatische bessen doen denken aan nootmuskaat, kaneel, peper en kruidnagel. Daarom is pimento ook bekend als kruidnagelpeper, of vanwege zijn oorsprong als jamaicaanse peper. De bessen komen van de altijd groene pepermyrthe, die een hoogte van meer dan 10 meter bereikt. De bessen worden onrijp geoogst. Dit is de enige manier om de essentiële oliën van de vruchten te bewaren. Pimento kan op veel verschillende manieren in de keuken worden gebruikt.
Het lijkt wel een kleine smaakkameleon, deze pimentkorrel. Want tijdens het ruiken en proeven ontdek je hinten van kruidnagel, nootmuskaat, foelie en zelfs wat kaneel en een vleugje peper. Enorm kruidig, warm en daardoor een echte alleskunner in de keuken.
Piment Jamaicaans BIO gebruik
Pimento wordt gebruikt in kruidenmengsels, bij de productie van worst, vleesgerechten, gebak en bakkerijproducten, wild en stoofschotels. Door zijn gelijkaardige karakter kan de specerij worden gebruikt in plaats van kruidnagels of nootmuskaat. Pimento wordt vaak gecombineerd met laurier of andere soorten peper.
- Aroma: middelhoge warmheid, aroma´s van kruidnagel, kaneelnootmuskaat
- Gerechten: Vleesgerechten, worst, bakkerijproducten, kruidenmengsels, marinades, stoofschotels, gemarineerde gerechten, ingemaakte groenten, vruchten.
Je kunt de pimentkorrels in z’n geheel gebruiken in gerechten, zoals tijdens het trekken van bouillon of in een stoofschotel. Geef dan wel even aan de tafelgenoten door dat er een ‘smaakbolletje’ (zo noemen mijn kinderen het) in kan zetten, want een pimentbolletje doorbijten is geen grapje.
Piment Jamaicaans BIO ingrediënten en herkomst
Ingrediënten: Piment
*van biologische teelt
Herkomst: Mexico, Guatemala, Honduras