• Mooncup Menstruatiecup (Maat A en B)
 • Mooncup Menstruatiecup (Maat A en B)

Mooncup Menstruatiecup (Maat A en B)

€ 24,50
Inclusief BTW
Op voorraad

De Mooncup is 1 van de populairste menstruatiecups van dit moment.

 • Veilig
 • Betrouwbaar
 • Comfortabel
 • 4-8 uur lekvrij

Lees hieronder waarom je de Mooncup moet kopen en wat de voordelen zijn. 

Om hygiëne redenen kan een menstruatiecup niet worden geretourneerd.

Maat
Aantal

De Mooncup is geweldig voor jou, voor onze wereld en voor onze toekomst:

 • Voor jou: hét gezonde en handige alternatief voor tampons en maandverband, waarmee je flink wat geld bespaart
 • Voor onze wereld: de Mooncup menstruatiecup gaat jarenlang mee en dus produceer je aanzienlijk minder afval dan wanneer je maandverband of tampons gebruikt
 • Voor onze toekomst: het leuke aan Mooncup is dat het bedrijf in handen van de werknemers zelf is, dus geen foute bazen, het is een ethisch bedrijf, en het is bekroond met meerdere prijzen. Mooncup is een bedrijf dat traditionele gewoontes verandert. 

De Mooncup menstruatiecup: wat is het?

Mooncup is de originele, zachte menstruatiecup die gemaakt is van silicone voor medische toepassingen. De Mooncup is ontworpen door vrouwen en is een handig, betrouwbaar, goedkoop, veilig en milieuvriendelijk alternatief voor tampons en maandverband. 

De Mooncup wordt al gebruikt sinds 2002 over de hele wereld. 

Waarom een Mooncup kopen?

 • Comfortabel: De Mooncup is gemaakt van zachte siliconen voor medisch gebruik. Daardoor is hij zo comfortabel dat je hem niet voelt zitten. Tampons absorberen gemakkelijk 35% van het vocht in je vagina, dus ook je natuurlijke slijmvliezen, maar de Mooncup droogt je vagina niet uit en laat geen vezels achter.
 • Handig: Je Mooncup is altijd klaar. Je hoeft niet nog vlug naar de winkel te lopen en je hoeft geen verschillende soorten maandverbanden of tampons in te slaan. Met een Mooncup hoeft je niet langer gebruikte producten weg te gooien of stapels maandverband of tampons mee te nemen op reis, naar school of naar je werk. 
 • Betrouwbaar: De Mooncup kan 3 keer meer bloed opvangen dan een gewone tampon. In de hevigste dagen van je menstruatie biedt deze dus optimale bescherming. En als je menstruatie licht is, veroorzaakt hij geen droogheid omdat hij het vocht in je vagina niet absorbeert. 
 • Geldbesparend: 1 Mooncup gaat jarenlang mee. In 6 tot 8 maanden heb je de aanschafprijs eruit ten opzichte van maandverband of tampons. Daarna bespaar je maandelijks op je hygiënische bescherming.
 • Zacht: Latexvrij, hypoallergeen en zonder kleurstoffen, geurstoffen, BPA, phtalaten, plastic, bleekmiddelen of toxines. De Mooncup is daarom helemaal ideaal als je een gevoelige huid hebt of aan allergieën lijdt. 

Mooncup gebruiksaanwijzing

De Mooncup is dus hartstikke makkelijk in gebruik. Sommige vrouwen gebruiken hem vanaf dag 1 meteen goed, andere vrouwen moeten soms wel 1, 2 of 3 cycli oefenen met inbrengen. Hou vol! Want je herbruikbare menstruatiecup gaat jaren mee. Zodra je het inbrengen onder de knie hebt, wil je hem niet meer kwijt. 

Hier komt de gebruiksaanwijzing:

1. Handen wassen

Net zoals bij het gebruik van tampons was je altijd je handen voordat je de Mooncup inbrengt en voordat je de Mooncup verwijdert. 

2. Vouwen

Vouw de Mooncup in een C of U vorm voor het meest gemakkelijk inbrengen. De C-vorm is de meest gebruikte vouwvorm voor het inbrengen van de Mooncup. 

3. Inbrengen

Zit wijdbeens op het toilet of zet 1 been op het toilet. Plaats de cup zo laag in de vagina als comfortabel voor je is. Zoals je ziet, plaats je een menstruatiecup dus iets lager dan een tampon. 

Steeltje bijknippen bij eerste gebruik

De basis van de cup moet zo laag mogelijk in je vagina zitten. De lengte van de vagina verschilt van persoon tot persoon. Het kan zijn dat het voor je comfort nodig is om het steeltje een stuk bij te knippen. 

4. Verwijderen en leegmaken

Knijp zachtjes in de onderkant van de menstruatiecup om het vacuüm te verbreken. Schuif daarna de cup voorzichtig naar buiten. Leeg de cup in het toilet. Mooncup beveelt aan om de menstruatiecup elke 4 tot 8 uur te legen. Doe dit elke keer als je moet plassen. 

5. Uitspoelen en opnieuw inbrengen

Spoel je Mooncup uit met water (of veeg af met toiletpapier als je geen water bij de hand hebt). Vouw hem samen en breng hem opnieuw in. 

Mooncup gebruiksaanwijzing filmpje

In onderstaand filmpje kan je stap voor stap zien hoe je de Mooncup gebruikt. Het filmpje is Nederlands ondertiteld. 

Welke maat Mooncup heb je nodig?

De maat die je kiest is afhankelijk van 2 factoren: of je kinderen hebt gekregen en of je ouder of jonger dan 30 bent. Beide factoren kunnen namelijk invloed hebben op de stevigheid van je bekkenbodem. 

Let op: de maat is dus niet afhankelijk van de intensiteit van je menstruatiebloeding! 

De Mooncup is verkrijgbaar in 2 maten, maat A is 3 mm groter dan maat B:

 • Maat A: als je 30 jaar of ouder bent en/of kinderen hebt gekregen via vaginale geboorte.
 • Maat B: als je jonger bent dan 30 en nog geen kinderen hebt gekregen via vaginale geboorte. 

De Mooncup: ook goed voor het milieu

 • Een vrouw gebruikt tijdens haar leven gemiddeld genomen meer dan 11.000 hygiënische wegwerpproducten in haar leven
 • Elk jaar wordt er wereldwijd meer dan 45 miljard hygiënische producten voor vrouwen weggegooid
 • Vrijwilligers die de oceanen schoonmaken, hebben in 1 dag tijd 27.938 gebruikte tampons en inbrenghulzen verzameld op stranden overal ter wereld (tijdens de Internationale strandschoonmaak in 2013). 

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Brechje
21-05-2019

blij mee team puur enfit

Marjolein
03-02-2019

Over de belofte van de Mooncup en hoe vaak je moet wisselen: ‘s nachts red ik het met gemak, dus kan ik makkelijk 7 uur zonder verwisselen. Op mijn hevigste menstruatiedag wissel ik toch om de 4 uur, net als met tampons, anders ben ik toch bang dat het gaat lekken.

Chantelle
20-09-2018

Het enige waar ik tegen op zag was om het gebruik ervan onder de knie te krijgen. Nou, het is dus heel erg makkelijk blijkt. Als je je daar zorgen over maakt? Niet doen. Ik heb me ook voor niks zorgen gemaakt maar gelukkig uiteindelijk besloten die mooncup te kopen. Ook veel minder vaak verwisselen dan tampons.

Schrijf je review !

Vergelijkbare producten