Kardemompeulen BIO (100g - Puur&Fit)
Biologische kardemompeulen. Heerlijk in thee, soepen en sauzen.
- Frisse, bloemige smaak
- Versterkt hartige én zoete smaken
Kardemom neemt een prominente plaats in binnen diverse kruidenmengsels, zoals de Afrikaanse Berbere, currypoeders, Garam Masala, Ras El Hanout, enzovoort. In India is kardemom een essentieel ingrediënt in zowel vlees- als groentegerechten. In Noord-Europa wordt het gebruikt om gebak, zoals kerststollen, cakes, koekjes, muffins en broodjes, een extra smaakdimensie te geven. In Arabische landen verrijkt kardemom de smaak van koffie, zoals bij de bereiding van gahwa, Marokkaanse of Turkse koffie.
Kardemompeulen BIO gebruik
De groene peulen van kardemom worden gebruikt in thee, soepen en sauzen. Het is onweerstaanbaar in dranken zoals Arabische koffie, glühwein en warme chocolademelk. Het voegt een pittige frisheid toe aan stoofschotels en diverse gerechten. Kardemom geeft een verfijnde smaak aan zoete lekkernijen, taarten en jam. Het is uitstekend te combineren met fruit zoals appels, peren en sinaasappels. De kardemompeulen bevatten 12 tot 20 zwarte zaadjes (granen), die gemalen kunnen worden.
Kardemom komt goed tot zijn recht in combinatie met chilipoeder, kaneel, kruidnagel, koriander, komijn, paprikapoeder, peper en saffraan.
Kardemompeulen BIO productinformatie
Ingrediënten: Kardemompeulen*
*Van biologisch gecertificeerde herkomst
Land van herkomst: Guatemala