Jasmijnrijst wit BIO (1000g - Puur&Fit)
Jasmijnrijst is een langkorrelige rijstsoort met een subtiel bloemen-aroma en een zachte, volle smaak.
Biologische witte jasmijnrijst is een bijzondere rijstsoort die bekend staat om haar delicate bloemige aroma en zachte textuur.
Biologische Jasmijnrijst wit: hoe gebruik je deze?
Deze rijstsoort is veelzijdig in gebruik. De zachte smaak maakt de rijst perfect voor het absorberen van smaken in verschillende gerechten. Zo kun je het bijvoorbeeld gebruiken als basis voor roerbakgerechten. Door groenten, eiwitten en sauzen toe te voegen, krijg je een heerlijke maaltijd. Ook is biologische witte jasmijnrijst een uitstekende aanvulling bij curry's en stoofschotels.
Voor de liefhebbers van sushi is deze rijstvariant een klassieke keuze. De kleverige textuur maakt het gemakkelijk om sushirollen te vormen. Bovendien kun je deze rijstsoort gebruiken als bijgerecht bij vis- of vleesgerechten.
Je hebt de optie om de rijst te stomen of gedurende ongeveer 8 minuten te koken, gevolgd door 10 minuten rusten. Gebruik 1,5 kop water per kop rijst. Jasmijnrijst kleeft een beetje, dat is normaal.
Biologische witte jasmijnrijst voedingswaarde
Voedingswaarde | per 100 gram |
Energie | 1492kJ / 352kcal |
Koolhydraten | 78.0g |
- waarvan suikers | 0.0g |
Vet | 1.0g |
- waarvan verzadigd | 0.2g |
Eiwitten | 7.4g |
Vezels | 1.3g |
Zout | 0.0g |
Ingrediënten: witte Jasmijnrijst*
*Van biologische herkomst
Land van herkomst: Cambodja
Schrijf je review
Voeg review toe
Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*