• Imse Vimse wasbaar maandverband regular (3 st)

Imse Vimse wasbaar maandverband regular (3 st)

€ 17,50
Inclusief BTW
Op voorraad

Imse Vimse wasbaar maandverband van biologisch katoen geeft een prettige, zachte en natuurlijke bescherming tijdens de menstruatie en bij licht urineverlies. 

Kleur
Aantal

Imse Vimse wasbaar maandverband van biologisch katoen geeft een prettige, zachte en natuurlijke bescherming tijdens de menstruatie maar ook bij licht urineverlies of lichte incontinentie. 

Imse Vimse wasbaar maandverband productvoordelen

 • Natuurlijk en zacht voor je huid
 • Gemaakt van 100% biologisch gecertificeerd katoen
 • Veel goedkoper dan wegwerp maandverband
 • Beter voor het milieu
 • Vrij van schadelijke stoffen zoals chemicaliën en parfums
 • Blijven goed op hun plaats dankzij een drukknop

Een verrassend feit is dat vrouwen die hun wegwerp maandverband verruilen voor Imse Vimse biologisch katoen veel minder last hebben van jeuk en schimmelinfecties. Dat is op zich ook niet zo gek, als je bedenkt van hoeveel chemicaliën wegwerpmaandverband is gemaakt. Dat is dus wel een heel prettig bijkomend voordeel!

Imse Vimse wasbaar maandverband productkenmerken

 • Afmeting: 25 x 20 cm inclusief vleugels
 • Kleur: zwart of naturel
 • Inhoud: 3 stuks per verpakking

Imse Vimse wasbaar maandverband normaal: waarom en voor wie geschikt?

Het Imse Vimse wasbaar maandverband normaal is perfect voor een gemiddelde menstruatie. Als je altijd maar licht vloeit tijdens de menstruatie kan je deze zelfs 's nachts gebruiken. Ook zeer geschikt bij licht urineverlies of incontinentie. 

Als je last hebt van irritatie bij synthetisch wegwerpmaandverband kan het zo maar zijn dat de irritatie ophoudt of tenminste flink afneemt als je overstapt op maandverband van biologisch katoen. 

Imse Vimse maandverband: welke maat moet ik kiezen?

Er zijn vier soorten beschikbaar:

Imse Vimse inlegkruisjes / pantyliners

 • wanneer je extra bescherming nodig hebt met menstruatiecup of tampon
 • wanneer je licht menstrueert, zoals tegen het einde van je cyclus
 • voor dagelijkse bescherming bij vloed
 • bij licht urineverlies, bijvoorbeeld bij lachen, niezen of tijdens fysieke activiteiten
 • afmetingen: 19 x 16 cm inclusief vleugels (19 x 7 praktisch)

Imse Vimse inlegkruisjes voor strings

 • de nieuwkomer in het assortiment en direct favoriet onder stringdragers. Het is eigenlijk het inlegkruisje hierboven, maar dan loopt het model smal naar de achterkant, net als je string dus! 

Imse Vimse wasbaar maandverband normaal / regular

 • als je een normaal formaat gebruikt als wegwerp maandverband is dit een uitstekende keuze
 • als je gemiddeld bloedverlies hebt tijdens je menstruatie
 • als je regelmatig urineverlies hebt
 • afmetingen: 25 x 20 cm inclusief vleugels

Imse Vimse wasbaar maandverband nacht / heavy

 • wanneer je last hebt van hevig menstruatieverlies
 • tijdens de zwaarste dagen van je cyclus
 • tijdens de nacht wanneer je niet tussentijds kan verwisselen
 • na je bevalling
 • als je de neiging hebt om zijdelings te lekken of aan de voor- of achterkant van je maandverband
 • 33 x 20 cm inclusief vleugels

Imse Vimse maandverband in gebruik

Plaats het maandverband in je slipje, vouw de vleugels om naar de buitenzijde en maak de handige drukkers vast, zo ben je er zeker van dat het maandverband goed op zijn plaats blijft zitten. Vervang het maandverband elke 4 tot 5 uur, of wanneer deze verzadigd is. Dat is bij elke persoon anders. 

Imse Vimse maandverband wasinstructies

De Imse Vimse maandverbandjes kunnen gewoon in de wasmachine op 60 graden. Na gebruik van het maandverband is het verstandig dit kort uit te spoelen met koud water. Vervolgens bewaar je het nat in een afsluitbare zak totdat je weer een was gaat draaien. Dan kunnen de maandverbandjes gewoon meegedraaid worden. Je kan indien gewenst een waszakje gebruiken waar je ook kwetsbaar ondergoed in kan wassen. 

Gebruik gewoon normaal wasmiddel en gebruik zeker geen wasverzachter: een wasverzachter vermindert het absorptievermogen van je maandverband! 

Als je een echte hygiënefreak bent, of je bent net overgestapt en je bent nog niet gewend aan het idee dat je je maandverband wast, kan je het de avond voordat je gaat wassen in een emmertje koud water met zout zetten. De volgende dag gewoon in de wasmachine. 

De maandverbandjes drogen het best aan de lucht op een waslijn. Als je ze in de zon laat drogen dan helpt dat goed tegen vlekken. Krijg je na verloop van tijd toch vlekken op je maandverband, behandel ze dan met een gewoon vlekkenreinigingsmiddel. 

Imse Vimse maandverband onderweg: de Imse Vimse wet-bag

Natuurlijk kan je Imse Vimse gewoon onderweg gebruiken. Imse Vimse heeft heel handige zogenaamde wet-bags, dat zijn waterdichte tasjes voor je maandverband. Als je je maandverbandje onderweg vervangt, dan vouw je de gebruikte goed dicht en die stop je gewoon in het handige meeneemtasje. Discreet en geen gedoe. 

Waarom is Imse Vimse maandverband zo duur?

Dat valt dus best mee! Natuurlijk, als je naar de prijs per stuk kijkt, zijn ze duurder dan een heel pak wegwerp maandverband. Maar met een wasbaar maandverband doe je gerust 10 jaar (!). Dus op de korte termijn is het even een uitgave, maar op de lange termijn ben je honderden euro's goedkoper uit. 

Is Imse Vimse maandverband wel veilig?

Biologisch katoenen maandverband is veel veiliger voor je lijf dan synthetische, geparfumeerde wegwerp maandverbandjes.

De verschillende maten hebben allemaal een verschillend absorptievermogen, zo is het maandverband voor de nacht niet alleen veel groter dan een inlegkruisje, maar ook veel dikker, omdat het uit meerdere lagen biologisch katoen bestaat. 

En als je je afvraagt of het wel veilig is tegen doorlekken? Er zit een extra beschermende laag van PUL in, dat ervoor zorgt dat je maandverband niet doorlekt. PUL ken je wellicht uit de buitensportwereld, dat is een ademende laag die wél waterdicht is. 

Is Imse Vimse wasbaar maandverband geschikt voor urineverlies en incontinentie?

Jazeker! Urineverlies is een veelvoorkomend probleem bij vrouwen. Dit is vooral gebruikelijk na de bevalling maar het kan ook voorkomen bij dames die geen kinderen hebben gekregen. Als de bekkenbodem zwak of beschadigd is, kan er wat urineverlies optreden wanneer de druk in de buik stijgt, zoals wanneer je niest, hoest, lacht of tijdens lichamelijke inspanning. 

Imse Vimse biologisch katoenen maandverband is een uitstekend alternatief voor incontinentieproducten, en bovendien zijn ze een stuk zachter voor je huid en beter voor je gezondheid. 

Maar los van de hulp van Imse Vimse: hoewel urineverlies vrij veel voorkomt, is het een probleem waar je geen genoegen mee hoeft te nemen. Ga ervoor naar een arts. Heel vaak kunnen problemen van urineverlies worden opgelost met training of met een lichte operatie. Als je zoveel urineverlies hebt dat het je dagelijks leven aantast en je beperkt in je vrijheid, is het niet normaal en hoef je het niet te accepteren. 

Let op als je Imse Vimse gebruikt voor urineverlies: als je ze gebruikt bij urineverlies of lichte incontinentie is het belangrijk om het maandverband direct na gebruik uit te spoelen. Als er namelijk resten urine achterblijven, corrodeert het op de stof en op de Pul, waardoor het verband beschadigd raakt. 

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten