Iers Mos BIO (40g - Puur&Fit)
Maak kennis met biologisch Iers Mos; een zeewier dat bestaat uit grotere stukken
- Chondrus Crispus
- Gedroogd
- Biologisch
- Natuurlijk bindmiddel
Dit type mos wordt vaak gebruikt in diverse culinaire toepassingen vanwege zijn voedingswaarde en textuur.
Gebruik Iers Mos BIO
Iers Mos wordt gebruikt als voeding maar ook als huidverzorgingsproduct.
Gebruik Iers Mos als bindmiddel
Iers Mos kennen we het best in gebruik als bindmiddel, het leent zich uitstekend voor het maken van gebonden soepen, sauzen maar ook in jams, gelei en zelfs pudding. De belangrijkste eigenschap is het binden van vloeistof, het werkt dan als verdikkingsmiddel en stabilisator.
Hoe ga je te werk? Week het mos 24 tot 36 uur in een grote kom met koud water in de koelkast. Giet het overtollige water af en blend de Ierse mos met vers koud water (begin op de laagste stand) tot een pasta ontstaat. Deze pasta blijft tot wel 10 dagen goed in een glazen pot.
Gebruik Iers Mos in maaltijden
Iers Mos wordt ook wel gebruikt in salades, pastei, quiche en stoofschotel. Je laat het 5 minuten weken in water met een snufje zout. En daarna kan je het 15 tot 20 minuten laten (mee)koken. Gooi het weekwater niet weg, je kan het voor diverse toepassingen gebruiken: gebruik bijvoorbeeld geen water voor soep, maar dit weekwater. Of kook er je rijst in.
Wil je het hele mos wat kleiner, dan kan je het klein knippen, zoals je bijvoorbeeld ook bij peterselie doet.
Gefrituurd Iers Mos is ook een heerlijke smaakmaker, en het ziet er ook direct feestelijk uit en een ware decoratie voor je gerecht.
Voedingswaarden en ingrediënten Iers Mos BIO
Voedingswaarde | per 100 gram |
Energie | 835 kJ / 200 kcal |
Vet | 3,3g |
- waarvan verzadigd | 0,7g |
Koolhydraten | 52,0g |
- waarvan suikers | 1,5g |
Vezels | 34,0g |
Eiwitten | 14,7g |
Zout | 40,8g |
- waarvan natrium | 14,8g |
Ingrediënten: Iers Mos*
* = Biologisch
Land van herkomst: Ierland