• Nieuw

Grof Keltisch Zeezout de Guérande gedroogd (500g - Puur&Fit)

€ 4,95
Inclusief BTW
Niet op voorraad

Ervaar de puurheid van gedroogd Keltisch zeezout, een ware schat uit de natuur.

Aantal

Dit zout wordt op traditionele wijze gewonnen door zoutwerkers in de Franse Guérandestreek, die dezelfde methodes hanteren als hun Keltische voorouders. In harmonie met de natuur laten ze het zeewater eerst tot rust komen in de vasières, waar allerlei organische deeltjes en zandkorrels bezinken. Vervolgens stroomt het pure zeewater naar een opslagbekken, waar het door de kracht van de zon verdampt. Ten slotte wordt het vochtige zeezout met de hand opgeschept uit de œillet, de derde zoutpan.

Voordat het zeewater de zoutpannen bereikt, ondergaat het een natuurlijke zuivering tijdens zijn reis door brakke kleimoerassen langs de Bretoense kust. Microben in de moerasklei nemen onzuiverheden op, waardoor het zeezout een zuivere en natuurlijke kwaliteit behoudt.

Keltisch zeezout onderscheidt zich door zijn licht grijze kleur, dankzij de interactie tussen het zeewater en de zure klei rondom de zoutpannen. Bovendien heeft dit zout een lager natriumchloridegehalte in vergelijking met andere zoutsoorten. Dit komt doordat het zeewater op natuurlijke wijze wordt verrijkt met mineralen uit de zee en de klei. Het resultaat is een zout dat rijk is aan gezonde voedingsstoffen, zonder enige bewerking.

Grof Keltisch Zeezout de Guérande gedroogd gebruik

Je kunt dit zout op verschillende manieren gebruiken in de keuken. Voeg het toe aan het kookwater voor pasta of groenten om de smaak te verrijken, gebruik het als marinade voor vis of gevogelte, of ontdek traditionele recepten uit de Guérandestreek zoals zeebaars en gevulde kip in een zoutkorst.

De zorgvuldig zongedroogde zoutkristallen kunnen moeiteloos worden vermalen in een zoutmolen of vijzel, waardoor je altijd kunt genieten van de versheid en intense smaak van dit unieke zout. Keltisch zeezout biedt een volle en complexe smaakbeleving die je gerechten naar een hoger niveau tilt.

Grof Keltisch Zeezout de Guérande gedroogd ingrediënten

Ingrediënten: Gedroogd zeezout uit de Guérandestreek in Bretagne, Frankrijk. 100% Natuurlijk, zonder additieven. Geen antiklontermiddel, fluor, jodium of nitriet.

Land van herkomst: Frankrijk

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten

X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.