Zwarte knoflook BIO (40g - Floky)
Floky zwarte knoflook is een heerlijke smaakmaker in al je gerechten! Dit zijn de gepelde knoflookteentjes. Het is bijna 2x zo gezond als witte knoflook en je ruikt na het eten niet naar knoflook!
Floky biologische zwarte knoflook is uniek en zacht van smaak en smeuïg van textuur. Supergezond en niet de geur van knoflook na het eten.
Floky zwarte knoflook productkenmerken
- 100% biologisch
- Geen knoflook geur en nasmaak
- Tweemaal zoveel antioxidanten als in witte knoflook
- Rijk aan antioxidanten zoals polyfenolen en aminozuren
- Minder suikers
- Gemakkelijk: niet meer zelf pellen
- Duurzaam verpakt in glazen potjes
Zwarte knoflook gebruiksaanwijzing
Gebruik Floky als extra ingrediënt in je gerecht (vlees, vis, gevogelte, marinades, salades, sauzen, soepen en zelfs ijs) of als gezonde snack tussendoor. Je kan er ook een heerlijke knoflookpasta van maken door het te prakken met een klein scheutje water, heerlijk op een eigengemaakte boterham of toastje.
Floky zwarte knoflook ingrediënten, inhoud en voedingswaarde
Ingrediënten: gefermenteerde knoflook* *biologisch
Inhoud: 40 gram (gepelde knoflookteentjes)
Voedingswaarde per 100 gram:
Energie | 260 kcal (1103 kJ) |
Koolhydraten | 54 gram |
Suikers | 12 gram |
Eiwit | 10 gram |
Zout | 0.04 gram |
Wat is zwarte knoflook?
Zwarte knoflook ontstaat door het fermenteren van standaard witte knoflook. Witte knoflookbollen worden 30 tot 40 dagen bij een temperatuur van gemiddeld 70-80 graden in een vochtige ruimte (luchtvochtigheid tussen de 75 n 80%) gelegd om te fermenteren. In een zorgvuldig gecontroleerd verwarmingsproces produceren de suikers en aminozuren samen melanoïdine, waardoor de teentjes zacht en zwart worden.
Waarom is zwarte knoflook gezond?
Voor een goede werking van het immuunsysteem, maar ook voor het voorkomen en herstellen van schade aan onze lichaamscellen, zijn antioxidanten essentieel. Ze zorgen ervoor dat vrije radicalen (agressieve stoffen die in sommige gevallen schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels) geen schade aanrichten in ons lichaam. Onderzoek wijst uit dat de hoeveelheid antioxidanten in knoflook door het fermentatieproces bijna wordt verdubbeld. Reguliere witte knoflook bevat 119 eenheden antioxidanten per gram, zwarte knoflook 198 eenheden per gram. In vergelijking met witte knoflook is zwarte knoflook dus nóg gezonder, het maakt ons natuurlijke afweersysteem nóg sterker.
Zwarte knoflook pasta inspiratierecept
Dit is een heerlijke basis om curry's mee op smaak te brengen of vlees, vis of groente mee te marineren. Het is een lekkere smaakmaker in bijna al je gerechten.
Ingrediënten:
- 5-8 tenen zwarte knoflook
- 20-25 ml water
Mix in een krachtige blender tot een kleverige maar smeuïge massa. Bewaar in een schone, goed afsluitbare pot in de koelkast.