• Divacup 1

DivaCup 0, 1 of 2 (1st - Divacup)

€ 32,00
Inclusief BTW
Op voorraad

DivaCup is een hygiënische, voordelige en duurzame menstruatiecup, ter vervanging van tampons of maandverband. 

 • DivaCup 0: voor vrouwen die beginnen met menstrueren en onder de 18 zijn.
 • DivaCup 1: voor vrouwen jonger dan 30 jaar die géén vaginale bevalling hebben gehad.
 • DivaCup 2: voor vrouwen van 30 jaar en ouder of wél een vaginale bevalling hebben gehad.

De DivaCup kan om hygiëneredenen niet geretourneerd worden. 

Maat
Aantal

De DivaCup kopen is geweldig voor jou en voor onze wereld:

 • een gezond en goedkoop alternatief voor tampons en maandverband.
 • jarenlang herbruikbaar en draagt bij aan een beter milieu. 

Productvoordelen van de DivaCup

De DivaCup is de voordelige, milieuvriendelijke en lekvrije manier om veel comfort te ervaren tijdens je menstruatie, en is ook:

 • Ultrahygiënisch, comfortabel, handig
 • Tot 12 uur per keer draagbaar
 • 100% siliconen van medische kwaliteit, gegarandeerd zonder latex, kleurstoffen, rubber, kunststof, BPA, kleurstoffen en chemicaliën
 • Herbruikbaar, economisch en milieuvriendelijk
 • Gemaakt onder streng gecontroleerde omstandigheden in Canada

De DivaCup menstruatiecup: wat is het?

De DivaCup is een herbruikbare, klokvormige menstruatiecup die inwendig wordt gedragen. Je draagt een DivaCup laag in je vagina, waar het je menstruatiebloed opvangt in plaats van absorbeert. Menstruatiecups zijn zeker niet nieuw maar bestaan al sinds de jaren '30 toen vrouwen op zoek waren naar een alternatief voor de keuzes van die tijd. Maar de doorbraak van de menstruatiecup kwam pas aan het begin van de 21-ste eeuw.

Hoe komt toch die huivering voor het overstappen? Heel veel vrouwen blijken het toch maar lastig te vinden hun routine van tampons en maandverband opzij te zetten voor de veel gemakkelijker en hygiënischer DivaCup. Hoewel het verschonen van tampons of maandverband niet bepaald valt onder je meest favoriete bezigheid ;-)

De stap om een menstruatiecup als de DivaCup te gebruiken, kunnen we helaas niet voor je zetten. Wel kunnen we je alle voordelen van de DivaCup laten zien. 

Perfect voor alle activiteiten (lucht, land of zee), de eenvoudige zorg en het gebruik ervan zorgen voor een betere periode-ervaring. Draag de DivaCup tot 12 uur zonder lekken of zorgen. Met de DivaCup voel je je gegarandeerd ook een Diva als je ongesteld bent! Vrouwen die de DivaCup gebruiken geven aan zich vrouwelijker te voelen en vaker jurkjes en rokjes te dragen dan toen ze tampons of maandverband gebruikten. Het draagcomfort is voor deze vrouwen de motivatie om de DivaCup te gaan en vooral te blijven gebruiken.

Waarom een DivaCup kopen?

 • De DivaCup kan zelfs in je zware dagen gebruikt worden onderweg (op reis), bij sporten, bij zwemmen, in de sauna en bij wat je maar wil. 
 • Je kan de DivaCup tot 12 uur dragen zonder lekken of zorgen. 
 • De DivaCup is gemaakt van de hoogste kwaliteit siliconen van medische kwaliteit om comfort en duurzaamheid te garanderen.
 • De DivaCup bevat geen van de volgende stoffen: latex, plastic, PVC, acryl, acrylaat, BPA, ftalaat, elastomeer, polyethyleen en is bovendien vrij van kleuren en kleurstoffen.
 • De DivaCup is herbruikbaar en milieuvriendelijk - geen afval, geen chemicaliën.
 • De DivaCup is voorzien van extra gripruggen voor eenvoudiger verwijderen, zelfs voor de beginnend gebruiker.
 • Menstruatiecups hebben geen negatieve invloed op het vaginale milieu en kunnen daarom vaginale klachten en ongemakken ook buiten de maandstonden verminderen. Helpt bij het voorkomen van vaginale droogte, schimmelinfecties en afscheiding en het daardoor bijvoorbeeld minder zin hebben om te vrijen.
 • De herbruikbare DivaCup gaat jarenlang mee. Dat levert je een aanzienlijk besparing t.o.v. maandverband of tampons. Toch is voor de meeste vrouwen het draagcomfort de grootste motivatie om de DivaCup te gaan gebruiken en vooral blijven gebruiken.
 • De DivaCup kan ruim 30 ml. bloed opvangen. Dat is ruim een derde van de hoeveelheid bloed die bij een gemiddelde menstruatie vrijkomt. In de praktijk merk je al snel dat een DivaCup veel minder vaak hoeft te worden geleegd dan dat je tampons of maandverband gewend bent te verwisselen. Maandverband wissel je overigens ook al gauw vanwege de hygiëne. De DivaCup blijft comfortabel dragen en geeft zeker geen geurtjes af. 
 • Het gebruik van siliconen maakt de DivaCup hypo allergeen. Dat betekent dat een allergische reactie eigenlijk niet kan voorkomen. 

DivaCup gebruiksaanwijzing

De Divacup biedt tot 12 uur bescherming tijdens de menstruatie. De herbruikbare menstruatiecup wordt door de bekkenbodemspieren of zijn plaats gehouden. Binnen 12 uur verwijder de cup door een vinger langs de zijkant te drukken en de vacuümzuigkracht te verbreken. Daarna kun je de cup verwijderen door aan het steeltje aan de onderkant te trekken. Het menstruatiebloed giet je in het toilet en de cup spoel je af. Daarna kun je hem opnieuw inbrengen.

Welke maat DivaCup heb je nodig?

De DivaCup is geschikt voor vrouwen van alle leeftijden en past heel goed in een actief leven. De DivaCup wordt geleverd in drie maten: 

 • Maat 0: als je jonger bent dan 18 of nog niet lang menstrueert. Model 0 heeft een inhoud van 17 ml.
 • Maat 1: je bent tussen de 19 en 30 jaar oud en hebt een gemiddelde menstruatie. Model 1 heeft een inhoud van 30 ml. Wordt veel gebruikt door vrouwen die nog geen kinderen hebben gekregen via vaginale geboorte.
 • Maat 2: je bent ouder dan 30 jaar, hebt een wat heviger menstruatie. Model 2 heeft een inhoud van 32 ml. Wordt vaker gebruikt door vrouwen die kinderen hebben gekregen via vaginale geboorte.

Divacup welke maat

Wat betreft de afmetingen: er is een klein verschil tussen de drie maten, Model 0 is 0,3 cm kleiner dan Model 1 en Model 1 is 0,3 cm kleiner dan model 2. Het is belangrijk om de aanbevolen maatvoering te gebruiken om lekkage te voorkomen. De maat van je beker staat op de binnenrand van de beker.

DivaCup reinigen

Klik hier om DivaWash te kopen. DivaWash is een 100% natuurlijk, veilig en pH neutraal wasmiddel voor je DivaCup. 

De DivaCup kan om hygiëneredenen niet geretourneerd worden. 

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Dion
03-04-2019

Ik ben om! Wat een uitvinding is dit, je merkt er niets van tijdens het dragen. In het begin gebruikte ik voor de zekerheid ook een wasbaar inlegkruisje van imsevimse, maar die bleken helemaal niet nodig.

Leonor
28-03-2019

Bedankt voor deze korting! De divacup is heel makkelijk in gebruik en ik heb hem nu ook met korting voor mijn zus gekocht en cadeau gegeven.

Ellen
13-02-2019

Door al deze recensies heb ik eindelijk de stoute schoenen aangetrokken om een divacup te kopen. Het leek me maar een hoop gedoe maar blijkbaar vindt iedereen dat vooraf. Ik had me al een beetje verdiept in menstruatiecups en als je dan de stap wil zetten, is er zoveel keus dat ik alleen maar liep te twijfelen over welk merk ik dan moest kopen. De recensies hier hebben me overgehaald om een divacup te kopen. Ja het was even gedoe in het begin, maar na een paar dagen was het al super simpel. Ik gebruik hem nu al een paar maanden en besloot toch maar even terug te komen om een recensie te schrijven. Misschien kan ik ook andere twijfelaars ermee helpen. Niet twijfelen maar gewoon proberen.

Lois
03-02-2019

Het was 1 maand wennen en nu wil ik niet anders meer! Wat een enorme verbetering ten opzichte van tampons, zeker aan het begin en het einde van de menstruatieperiode.

Edith
13-09-2018

Ik ben heel blij met mijn divacup. In enkele keren heb je het inbrengen onder de knie en daarna is een divacup veel fijner dan tampons. De divawash vind ik overbodig, net als een sterilisator, ik spoel gewoon met water.

Marinel
01-09-2018

Ik vond het lastig om een keuze te maken tussen alle verschillende menstruatiecups. Uiteindelijk heb ik voor de Divacup menstruatiecup gekozen. Ik heb bij de merken op hun eigen pagina's gekeken en ik vind de Divacup een geloofwaardig verhaal hebben. Toen ik het heb besteld bij jullie, viel me meteen op dat het materiaal van de Divacup supercomfortabel is. Heel prettig in gebruik. Tijdens het gebruik heb ik nooit problemen ervaren. Alleen de eerste paar keer dat je de Divacup gebruikt, is het echt even oefenen en wennen. Maar zeg nou eerlijk... dat was het met de eerste keer tampons toch net zo? Nou dan, dat heb je wel ooit met de tampons geprobeerd, waarom niet nu ook even oefenen met de Divacup?

Leandra
25-08-2018

Ik ben echt superblij dat ik er eindelijk eentje heb! En veel dank voor het persoonlijk advies.

Barbara
22-08-2018

Ha Puur en Fit!<br /> <br /> Geen probleem om een review voor de Divacup te schrijven voor de dames die twijfelen over een Divacup kopen. <br /> Ik ben 33 jaar en ben moeder van 2 meiden. Voor de meisjes had ik nog wegwerpluiers maar kan me dat eigenlijk niet meer voorstellen! Sinds mijn kinderen ben ik me veel bewuster geworden waar ik mee bezig ben. Ik koop zoveel mogelijk biologisch, let op ingrediënten van wat we eten, ik scheidt mijn afval en doe mijn best zo min mogelijk afval te produceren, eigenlijk is dat bijna een sport geworden. Ik gebruik de Divacup nu bijna 1 jaar en daarvoor had ik er nog nooit van gehoord. Ik wist al wel hoeveel gifstoffen er in maandverband en tampons zat dus kocht altijd Yoni voor mezelf. Maar dat is nog steeds een flinke berg afval. Toen de Divacup op mijn pad kwam, heb ik geen seconde getwijfeld: geen gif in mijn lijf én het milieu besparen tegelijkertijd! In een half jaar had ik de aanschaf van de Divacup al terugverdiend in mijn portemonnee. Als je twijfelt over de Divacup kopen, moet je je eens afvragen waarom? Te duur? In een half jaar terugverdiend ten opzicht van maandverband of tampons. Lastig in gebruik? Nee alleen de eerste maand moet je even handigheid krijgen in inbrengen en uithalen. Vies in gebruik? Ik heb nog nooit meer nodig gehad dan de toppen van duim en wijsvinger, net als bij het inbrengen van een tampon. Er zit geen touwtje aan denk je misschien. Dat klopt maar de Divacup zit ook veel lager dan een tampon dus je kan hem echt met gemak pakken, omhoog schuiven doet ie ook niet. Bang voor lekken? Ik ben gek op roeien en het is nog nooit misgegaan. Ik geloof direct dat hij zelfs met een sport als paardrijden goed blijft zitten. Zwemmen heb ik al uitgeprobeerd met mijn Divacup. Dat was geen probleem. En ook in de sauna hoef je je niet druk te maken of iemand een touwtje ziet hangen of dat je doorlekt. Ik heb geen enkele klachten gehad met de Divacup en kan me dat ook echt niet voorstellen!<br /> Nou, ik schrijf deze uitgebreide recensie op verzoek van Puur & Fit omdat zij veel vragen over het gebruik ervan krijgen. Ik hoop dat je wat aan mijn recensie hebt! Niet twijfelen, doen, die Divacup kopen!

Clau
19-08-2018

Super bedankt voor het persoonlijk advies! Ik zat echt te twijfelen tussen de maten van de Divacup. Ik heb hem gisteren binnengekregen en meteen gepast, volgens mij is het helemaal goed gegaan. Ik denk dat het helemaal goedkomt als ik ongesteld ben. Fijn hoor, een online winkel die meedenkt.

Annelies
17-08-2018

Bedankt voor de tip Rosa! Het koste wat moeite en wat tegenzin, maar na 1 menstruatie de divacup te hebben gebruikt, weet ik echt niet meer waarom ik er tegenop zag om zelf een divacup te kopen. Nu zou ik niet meer zonder willen. En eens met de andere reacties, het is echt makkelijk.

Lia
16-08-2018

Graag wil ik een recensie schrijven voor de twijfelende klanten. Maanden geleden dacht ik al wel eens over een menstruatiecup. Maar ik vond ze echt veels te duur. Dat bespaarpraatje klopt natuurlijk wel maar 30 piek voor in 1 keer uit te geven is hartstikke veel geld. Jullie divacup korting aanbieding heeft me helemaal over de streep getrokken. Ik heb hem uitgeprobeerd en geloof het of niet, maar die divacup gebruiken is veel makkelijker dan je denkt. Althans, ik zag er tegenop maar het is super simpel. Als je twijfelt of je een divacup moet kopen? Niet doen, gewoon kopen. Of vraag ze of je er een korting op kan krijgen, je weet maar nooit! Groetjes, Lia

Arianne
09-08-2018

Dankjewel voor jullie aanbieding! Dat was net het zetje dat ik nodig had. Erg blij met mijn aanschaf.

Eva
08-08-2018

Ik gebruik nu 2 periodes de Divacup. Het was vanaf het eerste moment geen enkele moeite. Wat een verademing. En zeker deze zomer, als je ergens (onverwachts) wil zwemmen, dan kan dat probleemloos. Ik kan iedereen van harte aanbevelen een divacup te kopen!

Schrijf je review !

Vergelijkbare producten