Cayennepeper BIO (100g - Puur&Fit)
- Capsicum frutescens L.
- geeft warmte en pit aan je gerechten.
- SHU > 20.000
- Herkomst: Spanje
- Zeer fijn gemalen
Cayennepeper is familie van de chilipeper en wordt veel gebruikt om gerechten pittiger te maken. De cayennepoeder is erg scherp van smaak. Cayennepeper is heter dan jalapeño en milder dan habanero peper.
Cayenne poeder BIO gebruik
Cayenne poeder is gemalen cayenne peper en wordt veel gebruikt in Aziatische, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse gerechten. Ook wordt hij bijvoorbeeld gebruikt in een marinade voor vlees en kun je er een tomatensaus lekker pittig mee maken. Je kunt ze ook mee bakken in bami, nasi of Indiase curry's. Sauzen, stoofpotten, soepen en marinades: met een klein beetje Cayenne peper breng je pit in je gerechten.
Cayenne poeder BIO ingrediënten, voedingswaarde en herkomst
Ingrediënten: Cayenne chili*, en als je interesse hebt in de botanische naam: Capsicum frutescens L. En zoals je aan de kleur kan zien: de rode variant.
*van biologische teelt
Herkomst: Spanje
Ben je op zoek naar een Capsicum Annuum? Die hebben we ook. Klik dan op Capsicum Annuum.
| Voedingswaarde | per 100 gram |
| Energie | 376 Kcal/1577 kJ |
| Eiwit | 12g |
| Koolhydraten | 32g |
| - waarvan suikers | 10g |
| Vet | 17g |
| - waarvan verzadigde vetzuren | 3.2g |
| Vezels | 24.2g |
| Zout | 0.03g |
Dit biologisch cayenne peper is gemalen van de vrucht van de plant. De pepersoort valt onder de nachtschadefamilie (Solanaceae), waar ook de tomaat, de aardappel en de aubergine onder valt. En het geslacht is de Capsicum, en de soort is de Capsicum frutescens L.
De vruchten (ofwel de pepers) bevatten veel capsaïcine. Dit is het werkzame bestanddeel dat het heet maakt en het branderige gevoel geeft. Dat vind je weer terug in de traditionele geneeskunde en bijvoorbeeld als toegevoegd aan supplementen of zelfs crèmes.
SHU van Cayenne peper
De Cayenne peper behoort tot een van de hetere pepers. De pikantheid wordt ook wel uitgedrukt in SHU. Dat staat voor Scoville Heat Units. Het is een maat die de pittigheid (ofwel scherpte) van chilipepers en andere hete stoffen zoals capsaïcine duidt. De schaal is al in 1912 bedacht door Wilbur Scoville, daar komt dus de naam vandaan.
De SHU-waarde geeft aan hoeveel capsaïcine een peper bevat. Hoe hoger de SHU-waarde, hoe meer capsaïcine en dus hoe heter de peper.
Deze Cayenne peper heeft een Scoville waarde boven de 25.000 SHU eenheden.
SHU zegt overigens niets over de smaak, enkel over de pittigheid van de peper.
