Risotto rijst wit BIO (1000g - Puur&Fit)
Ronde witte rijst, afkomstig uit Italië.
- Perfect voor Risotto
- Kleverige rijst
Witte ronde rijst, ook wel bekend als kortkorrelige rijst, is een populaire rijstvariëteit met korrels die rond en stevig zijn. Het staat bekend om zijn kleverigheid en zachte textuur na het koken.
Biologische Ronde rijst wit, hoe gebruik je deze
Witte ronde rijst is vaak te vinden in de keukens van Aziatische landen, waar het een belangrijk onderdeel is van gerechten als sushi, rijstballen, en bepaalde soorten dessert zoals rijstpudding. Door de kleverigheid is het gemakkelijk om de rijst samen te persen en te vormen, waardoor het ideaal is voor het maken van sushirolletjes.
Daarnaast is deze rijst geschikt voor gerechten waarbij een zachte, romige textuur gewenst is. Risotto wordt vaak bereid met witte ronde rijst. De rijst wordt langzaam gekookt in bouillon tot een romige consistentie ontstaat.
Vergeet niet de rijst goed af te spoelen voor gebruik. Voor elke kop rijst gebruik je 1,5 kop water.
Kooktijd: 10-15 minuten.
Voedingswaarde biologische Ronde rijst wit
Voedingswaarde | per 100 gram |
Energie | 1471J / 347kcal |
Koolhydraten | 77.3g |
- waarvan suikers | 0.1g |
Vet | 1.0g |
- waarvan verzadigd | 0.2g |
Eiwitten | 6.2g |
Vezels | 1.4g |
Zout | 0.0025g |
Ingrediënten: witte ronde Rijst*
*Van biologische herkomst
Land van herkomst: Italië