Groene linzen Frans BIO (500g - Puur&Fit)
Ontdek de smaakvolle textuur van biologische groene linzen en geef structuur aan je gerechten! Ze zijn erg smaakvol en lekker in linzenschotels, in bonenschotels en als bijgerecht.
- Rijke erwtensmaak
- 20 minuten kooktijd
Groene linzen zijn niet alleen groter dan rode linzen, maar hebben ook een rijke erwtensmaak en behouden hun vaste vorm het beste van alle linzen.
Hoe gebruik je biologische Groene Linzen Frans?
Voeg ze toe aan je favoriete gerechten zoals groente- en vleesstoverijen, salades, soepen en curryschotels en geniet van de heerlijke smaak en textuur die ze toevoegen. Bovendien zijn groene linzen een geweldige eiwitbron en een perfecte aanvulling op het dieet van vegetariërs, veganisten en sporters. Kook ze in slechts 20 minuten. Voeg wat kruiden toe aan het kookwater en serveer een gezonde en smaakvolle maaltijd. Onze groene linzen zijn 100% biologisch en bevatten geen toevoegingen.
Groene linzen ingrediënten en voedingswaarde
Ingrediënten: Biologische groene linzen.
Land van herkomst: Canada
Let op! Kan sporen bevatten van: gluten, mosterd, noten, sesam, soja.
Voedingswaarde | per 100 gram |
Energie kJ/kcal | 1405kJ/336kcal |
Eiwitten | 24.4 g |
Koolhydraten | 57.3 g |
- waarvan suikers | 2.5 g |
Vetten | 1.5 g |
- waarvan verzadigd | 0.2 g |
Zout | 0 g |
Vegan gehaktballen van linzen
Met groene linzen kun je enorm veel kanten op omdat het zich vrij goed gedraagt in zowel baksels als gerechten. Ze zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt om Vegan “ gehakt” ballen mee te maken, omdat ze een vrij vlezige bite geven.
Vegan gehaktballen van groene linzen: ingrediënten (voor 4 ballen)
- 500 gram groene linzen, gekookt en uitgelekt
- Twee eetlepels kerriepoeder
- Een eetlepel komijnpoeder
- Een snufje Himalaya zout
- Een snufje Cayenne peper
- Drie eetlepels edelgist
- Een grote ui, fijn gesnipperd
- Een teentje verse rauwe knoflook, fijn gesnipperd
- Een eetlepel TeriYaki saus
- 175 gram havermout
- Warm water of plantaardige melk
Vegan gehaktballen van groene linzen: bereiding
- Verwarm de oven voor op 185*C, bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maal alle ingrediënten in de keukenmachine tot een smeuïge massa, voeg steeds beetjes water of melk toe tot de massa stevig is geworden.
- Draai er ballen uit en leg deze op de bakplaat.
- Bak in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds controleren.
- Laat afkoelen.
- TIP: je kunt de linzen ballen koud op de boterham eten. Verrukkelijk met een beetje veganistische mayonaise!