Bruine Bonen BIO (500g - De Nieuwe Band)

€ 3,95
Inclusief BTW
Op voorraad

Lekker en gezond: biologische bruinen bonen van De Nieuwe Band, lekker in elk bonengerecht.

Aantal

Biologische bruine bonen gebruiksaanwijzing

Kook voor 1,5 uur na een nacht weken.

Biologische bruine bonen voedingswaarde

energie: 1374 kJ (327 kcal)
vet: 2 gram
waarvan verzadigd: 0,3 gram
koolhydraten: 43 gram
suikers: 1 gram
voedingsvezels: 28,6 gram
eiwit: 20 gram
zout: 0,01 gram

Biologische bruine bonen, lekker en veelzijdig

Bruine bonen zijn onlosmakelijk verbonden aan het winterseizoen omdat we ze nog teveel als typische, zware winterkost zien. Maar niets is minder waar! Wist je dat bruine bonen ontzettend veelzijdige rakkers zijn? Zeker in een zomerse salade maken ze je maaltijd voedzaam en lekker.

Inspiratierecept: homemade quiche met peulvruchten

Wat deze quiche zo bijzonder maakt is de combinatie met peulvruchten. In dit geval zijn geweekte/ gekookte bruine bonen gebruikt, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor zwarte/ witte/ rode/ kievit/ kidneybonen. Peulvruchten hebben een uitmuntende smaak, die perfect aansluit op de smaak van geitenkaas. Het is helemaal nog niet zo’n bekende smaakcombinatie, maar hopelijk wordt het snel ontdekt. Want lekker? OEH! Proef zelf maar!

Homemade quiche met peulvruchten: ingrediënten

Voor de quiche:

  • 500 gram havermout 
  • 2eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • warm water

Voor de vulling:

  • 400 gram geweekte / gekookte bruine bonen of andere bonen naar keuze
  • Circa drie volle eetlepels lekkere kruiden (mixen uit Italië, de Provence of simpel fenegriek, kardemom en mosterdzaad)
  • 200 gram ( liefst bio-dynamische) geitenkaas plakken

Homemade quiche met peulvruchten: bereiding

  1. Alhoewel je iedere gewenste dichte bakvorm kunt gebruiken, adviseren wij een langwerpige brownie-vorm.
  2. Maak een prop van een vel bakpapier, vouw de prop weer open en bekleedt de bakvorm ermee.
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  4. Roer de stevia door de havermout en voeg steeds beetjes water toe tot er een stevig maar smeuïg deeg ontstaat.
  5. Stort de massa in de vorm en maak in het midden een kuil, met opstaande rand.
  6. Bestrooi de bodem met een laag bruine bonen, strooi er royaal wat kruiden overheen, en bedek deze eerste laag met plakken geitenkaas.
  7. Herhaal deze stap en bestrooi tot slot nog wat kruiden over de plakken geitenkaas op de quiche. Bak de quiche in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-35 minuten, blijf tussentijds controleren.
  8. De kaas moet goed zijn gesmolten en de strooikaas moet goudbruin zijn verkleurd. Laat afkoelen.

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten