Roggemeel volkoren BIO (500g - De Nieuwe Band)

€ 1,45
Inclusief BTW
Op voorraad

Biologisch volkoren roggemeel van De Nieuwe Band is op molenstenen gemalen.

Aantal

Roggemeel bestaat al decennialang. Vroeger werd er veel roggebrood van gebakken, voordat de Hollandse pieper zijn intrede maakte en hoofdvoedsel werd in Nederland en België. Gelukkig kunnen we nog volop genieten van dit vrij bijzondere graan. Rogge (meel) heeft een grijsachtige kleur en heeft een licht zoete smaak.

Biologisch roggemeel volkoren De Nieuwe Band voedingswaarde

voedingswaarde per 100 gram

energie: 1417 kJ (338 kcal)
vet: 2,3 gram
waarvan verzadigd: 0,3 gram
koolhydraten: 62,4 gram
suikers: 5,6 gram
voedingsvezels: 14,8 gram
eiwit: 9 gram
zout: 0,01 gram

Is roggemeel gezond?

Rogge (volkoren) is gezond. E zit praktisch geen vet in. Het bevat veel plantaardige eiwit (9 gram/100 gram).

Rogge is ook rijk aan voedingsvezels, mineralen en fytonutriënten. Allemaal goed nieuws voor onze darmen. Met name de voedingsvezels kunnen bijdragen aan een gezonde en soepele stoelgang. In rogge zit ook vrij veel beta-glucanen, arobinoxylanen en fructanen, allemaal feestjes voor onze darmen. Volkoren rogge (meel) is erg voedzaam. Het vult en geeft langzame koolhydraten af. Het is een glutenhoudend meel, wat betekent dat het niet geschikt is voor mensen met een gluten-allergie / intolerantie. Door gluten krijgt een baksel de elasticiteit en het volume, terwijl het vrij compact blijft. Roggemeel wordt daarom ook gebruikt om ontbijtkoek / kruidkoek-brood van te maken. De meeste fabrikanten gebruiken een mix van roggebloem en roggemeel, omdat dit een smeuïger effect heeft.

Roggemeel gebruiksaanwijzing

Volkoren roggemeel gedraagt zijn vrijwel hetzelfde als tarwemeel. Het is wat minder krachtig in zijn elasticiteit ( gluten) , maar geeft net zo lekker geurend en smakend brood. Roggemeel kun je ook perfect gebruiken als starter voor zuurdesem.

Recept: kruidkoek / brood van roggemeel

Van dit meel kan je heerlijke kruidkoeken / broden maken, die dankzij de compactheid een smeuïge textuur krijgen. Dit recept is supersnel en eenvoudig te maken!

Roggebrood / kruidbrood ingrediënten

  • 500 gram volkoren roggemeel
  • Drie verse eieren
  • Twee eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • 15 gram wijnsteen bakpoeder
  • Vier eetlepels MCT olie of zuivere gesmolten kokosolie
  • Een theelepel anijspoeder
  • Drie eetlepels koekkruiden
  • Een eetlepel ceylon kaneelpoeder
  • Warm water

Roggebrood / kruidbrood bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175*C, Bekleed een middelgrote vierkante bakvorm met bakpapier
  2. Kneed alle ingrediënten door elkaar terwijl je steeds beetjes warm water toevoegt
  3. Stort het deeg in de vorm
  4. Bak in het midden van de oven gaar in ongeveer 50-60 minuten, blijf tussentijds goed controleren
  5. Laat afkoelen.

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten