Kokosmeel BIO (250g/500g - Puur&Fit)

€ 2,50
Inclusief BTW
Op voorraad

Biologisch kokosmeel van Puur&Fit is een goed en lekker alternatief voor meel met gluten.

Kokosmeel is een glutenvrij en graanvrij meel.

Inhoud
Aantal

Kokos is helemaal van deze tijd! Kokosmeel is een glutenvrij meel, net als amandelmeel, maar dan veel goedkoper. Het wordt steeds meer gebruikt als glutenvrij alternatief voor de gangbare meelsoorten. Zeer geschikt voor mensen met Coeliakie.

Wat is kokosmeel?

Kokosmeel is een fijne, zachte meelsoort, die qua structuur iets weg heeft van bloem. Het wordt gemaakt uit gedroogd kokosvlees.

Kokosnoten worden koud geperst waardoor de kokosolie wordt afgescheiden van de vaste massa.Uit deze vaste massa wordt kokosmeel gemaakt. Het wordt op een lage temperatuur gedroogd en vervolgens vermalen, zodat het de fijne structuur krijgt van kokosmeel.

Biologisch kokosmeel is een hoogwaardig alternatief voor graanmeel. Biologisch kokosmeel is glutenvrij, rijk aan vezels, eiwitten en heilzame vetten. Het kan in alle soorten (bak)gerechten worden gebruikt als het in de juiste verhouding wordt vervangen door gewoon meel.

Een goed biologisch kokosmeel is niet alleen rijk aan vezels, het is ook rijk aan proteïne en goede vetzuren. Daarnaast bevat het mangaan, wat ervoor zorgt dat veel voedingsstoffen als vitamine C, choline, biotine en thiamine beter worden opgenomen in het lichaam. Het helpt ook bij het bevorderen van een gezond immuunsysteem en de gezondheid van de schildklier, en helpt ook bij het bevorderen en stabiliseren van een gezonde bloedsuikerspiegel. Het bevat ook laurinezuur en het is bekend dat het een gezonde huid en een gezonde schildklier bevordert.

Zoals met veel bewerkte producten is de kwaliteit zeer verschillend. Kokosmeel kan gemakkelijk van "afval" worden gemaakt, waar bijvoorbeeld ook geen vezels meer in zitten. Deze meel is spierwit en heeft qua uiterlijk iets weg van poedersuiker.

Biologisch kokosmeel productkenmerken

  • Rijk aan vezels
  • Koolhydraatarm
  • Glutenvrij
  • Geschikt voor mensen met insulineresistentie, waaronder diabetes
  • Rijk aan laurinezuur

Biologisch kokosmeel gebruiksaanwijzing

Let op: je kan gewoon meel niet 1-op-1 vervangen door biologisch kokosmeel. Kokosmeel bestaat voor het grootste deel uit vezels en het neemt dus ook gemakkelijk vocht op. Kokosmeel absorbeert echt als een spons.

Hoe werken de verhoudingen?

Je gebruikt maar 1/5 van de hoeveelheid bloem in het recept en je vult dat aan met een gelijke hoeveelheid vloeistof. Denk hierbij aan (plantaardige) melk, eieren of zelfs bananenpuree. Een voorbeeld: 400 gram normaal meel vervang je door 80 gram kokosmeel met 80 ml (plantaardige) melk of 4 à 5 eieren. De toevoeging van de vloeistof is nodig om het beslag vloeibaar te houden, je ziet dit meteen als je het gebruikt ;-)

Kokosmeel gedraagt zich anders dan andere meelsoorten en het heeft een andere textuur. Kokosmeel is wat betreft absorptie net een spons. Je hebt er daarom maar betrekkelijk weinig van nodig. Je kunt de richtlijn aanhouden van een kwart kokosmeel op 250 gram gewoon meel. Of zelfs minder.

Doordat kokosmeel zo'n enorm absorptievermogen heeft, is het ook zeer in trek als bindmiddel. Het maakt vrij snel en makkelijk gerechten dikker. Denk hierbij aan het binden van soep, het binden van curry's (mmmmmm) of het binden van stoofschotels. Aan een lepel heb je al snel genoeg.

Biologisch kokosmeel van Puur&Fit voedingswaarde

voedingswaarde per 100 gram

energie 1728 kJ (413 kcal)
koolhydraten 26 gram
   - waarvan suikers 8 gram
vet 8,6 gram
   - waarvan verzadigd 8 gram
eiwit 19 gram
voedingsvezels 39 gram
zout 0,1 gram

Puur&Fit gebruikerstip

Wil je graag bakken met kokosmeel? Meng de kokosmeel dan met andere glutenvrije meelsoorten als boekweitmeel en / of teffmeel. Meng bijvoorbeeld een kilo meel uit 600 gram boekweitmeel, 250 gram teffmeel en 150 gram kokosmeel. Deze melenmix geeft een volle textuur en blijft wat steviger in elkaar zitten. Voeg wel voldoende vocht toe.

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten