Malabar peper zwart heel BIO (150g - Puur&Fit)
Biologische Malabar peper zwart heel
- Warme scherpte
- Complexe smaak en geur met natuurlijke tonen
- Uit beschermd natuurgebied
- Met de hand geplukt en zongedroogd
- Goede combinatie met bijvoorbeeld vlees, vis, voor sauzen en stoofschotels
Deze unieke tijgerpeper (ook bekend als Piper nigrum) komt uit een strikt beschermd natuurgebied gelegen in de Zuid-Indische deelstaat Kerala, aan de Malabarkust of peperkust. Dit unieke gebied staat bekend om zijn rijke biodiversiteit en is eveneens de thuisbasis voor inheemse tijgers en olifanten. De peper is handgeoogst en in de zon gedroogd, ze ondervinden geen verdere bewerking. Deze Malabar peperbollen zijn veelzijdig door de complexere smaak en aangename pittigheid. Door de warme scherpte en fris aroma, met zoete, houtachtige en geroosterde tonen is het een verrijking aan bijvoorbeeld je vlees, vis en groenten.
Biologische Malabar peper zwart gebruik
Gebruik: het wordt aangeraden de tijgerpeper altijd versgemalen te gebruiken, op deze manier kun je het beste genieten van de bijzondere, intense, fruitige smaak.
De tijgerpeper is ideaal te combineren met onder andere vlees en vis. Ook kunnen de zwarte peperbollen in gemalen vorm worden toegevoegd aan verschillende sauzen, plus stoofschotels.
Biologische Malabar peper zwart ingrediënten en herkomst
Ingrediënten: hele zwarte Malabar peperbollen*
* uit biologische teelt
Herkomst: India