Kampot peper zwart heel BIO (100g - Puur&Fit)
Heerlijke aromatische peper van bijzondere kwaliteit, gekweekt op de rijke gronden van de Cambodjaanse provincie Kampot.
- Met de hand geoogst
- Fruitige geur
- Heerlijk bij munt sorbet en rood vlees
- Herkomst: Cambodja
Deze kampotpeper is gekweekt op de rijke gronden van de Cambodjaanse provincie Kampot. Dit gebied is ideaal voor uitstekende peperkwaliteiten vanwege het warme klimaat en de zware kleigrond. Tijdens de teelt worden geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen gebruikt, er wordt met de hand geoogst volgens traditionele methodes. Alle pepervariëteiten zijn afkomstig van dezelfde plant, zwarte Kampot peper wordt verkregen uit de groene pepervruchten. Na de oogst worden de korrels in de zon gedroogd en door het gistingsproces worden de bessen zwart. Een aangename, krachtige kruidigheid met hints van munt en eucalyptus, maar is duidelijk gepeperd in smaak en aroma. Black Kampot gaat goed met alle donkere vleeswaren en sterke, stevige gerechten. In Cambodja, waar Kampot peper wordt verbouwd, worden de peperkorrels vaak gecombineerd met knoflook en lente-ui om een scala aan visgerechten te creëren. Combineer deze specerij met krab, garnalen of uw favoriete vis om de smaak van Zuidoost-Azië in huis te halen.
Kampot peper zwart heel BIO gebruik
Gebruik: maal de korrels fijn met een pepermolen of vijzel vlak voor de bereiding van je gerechten.
Zwarte peper kan in vrijwel alle hartige gerechten gebruikt worden en geeft een ruwe, pittige smaak aan je gerecht. Je geeft net dat beetje extra pit aan je pasta of soep.
Kampot peper zwart heel BIO ingrediënten en herkomst
Ingrediënten: Zwarte kampot peper*
*uit biologische teelt
Herkomst: Cambodja