Baking Soda (500g - La Droguerie Ecologique)
Baking Soda ook wel Bicarbonaat, maagzout of zuiveringszout genoemd, is een rijsmiddel zoals bakpoeder. De toepassingen zijn talloos.
Bicarbonaat, ook wel baksoda, maagzout of zuiveringszout genoemd, is een rijsmiddel zoals bakpoeder.
La Droguerie Ecologique Baking Soda productinformatie
Land van Herkomst: Frankrijk
Voorzorgsmaatregelen: Levert geen risico's op voor het organisme of milieu, maar kan bij overmatige inname giftig zijn. Buiten bereik van kinderen houden.
Enkele technische kenmerken:
- In water oplosbaar
- Is een mild schuurmiddel
- Heeft een licht alkalisch karakter
- Niet-ontvlambaar
- Heeft een pH-gehalte tussen 8 tot 8,5
De toepassingen zijn talloos:
- Reiniging van uw schoonheidsartikelen
- Voorkomt vieze geuren en vermindert de hoeveelheid wasmiddel in de vaatwasmachine
- Verzacht het linnengoed Ontvlekt linnengoed
- Reinigt stoffering zoals tapijten en bankstellen
- Bleekt linnengoed
- Ontkalkt de wasmachine
- Reinigt metalen
- Maakt de vloer schoon
- Reinigingsmiddel voor de oven
- Ontstopt afvoerpijpen Reinigt afvoerleidingen
- Verdrijft reuk
- Verwijdert boomsap druppels of geplette insecten op de carrosserie en de koplampen van de auto
- Talrijke keukentoepassingen
La Droguerie Ecologique Baking Soda gebruik
Bakpoeder
Je gebruikt het in pannenkoeken, cakes, snel brood en andere gebakken en gefrituurde gerechten. Je kan bicarbonaat gebruiken in de plaats van bakpoeder wanneer er voldoende zure componenten in het beslag zit. Gebruik voor een brood van 500 gram 1 theelepel bicarbonaat.
Rijsmiddel
Voor gebak, quiches, brood. De rijzende werking van baksoda is gerelateerd aan twee eigenschappen: wanneer het wordt vermengd met andere producten met een zuurkenmerk (melk, citroen, enz.) reageert het met het vrijkomen van kooldioxide in gasvorm. Hetzelfde verschijnsel treedt op wanneer de kooktemperatuur boven 700C komt. Het gas dat vrijkomt wordt vastgehouden door gluten, waardoor het volume van het deeg verhoogt en de meest zachte cakes kunnen worden verkregen. Je kunt ook een snufje baksoda toevoegen aan je eieren om je omelet heel goed te laten slagen, hetzelfde geldt voor puree.
Waterontharder voor het koken
Te gebruiken om groente, en met name peulvruchten, te koken door een snufje baksoda aan toe te voegen waardoor het met een kortere kooktijd beter wordt verteerd. Soms wordt bicarbonaat toegevoegd aan het kookwater van groenten om groenten zachter te maken. In de Aziatische keuken gebruikt men bicarbonaat om vlees te verzachten.
Zuurgraad regulerend middel
Om de zuurgraad van je rabarber-, tomatensauzen, enz. te neutraliseren Om een te zure vinaigrette te corrigeren.
Reinigen van groenten en fruit
Was je groenten in een sopje van water met zuiveringszout om restanten van bestrijdingsmiddelen te verwijderen.
Schrijf je review
Voeg review toe
Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*