Bekeken producten

Zoekfilter

Merk

Actie! 5 HTP 100 mg (60 caps - Vitals) Bekijk groter

5 HTP 100 mg (60 caps - Vitals)

5-htp (aminozuur L-5-hydroxytryptofaan)

 • de biologisch actieve vorm van L-tryptofaan
 • extract uit Griffonia simplicifolia
 • in een plantaardige capsule aangevuld met hulpstoffen uit natuurlijke bron
 • verhoogt de serotine-niveaus
 • helpt direct tot rust te komen
 • helpt je stemmingswisselingen afremmen
 • helpt beter te slapen

Meer details

Op voorraad
MerkVitals
Inhoud60 capsules
EKO EKO

€ 31,46 incl. BTW

-10%

€ 34,95 incl. BTW

 • Alleen 100% pure producten
 • Biologisch gecertificeerd door SKAL
 • Snelle levering door PostNL
 • Lage verzendkosten; gratis boven de € 60,- 
 • Thuiswinkel waarborg,
 • Veilig betalen met Ideal, Paypal, Bancontact, Sofort, Giropay en Credit cards

5-HTP van Vitals - verbetert je stemming en bevordert de slaap

Wat is 5-HTP?

In de natuur komen ongeveer vijfhonderd aminozuren voor waarvan er 20 als bouwstenen dienen voor eiwitten in het menselijk lichaam, deze worden aangeduid met de term ‘fundamentele aminozuren’. ‘Essentieel’ wil zeggen dat het lichaam het aminozuur niet zelf kan aanmaken uit andere aminozuren, en dat men om te kunnen voorzien in de dagelijkse behoefte volledig afhankelijk is van de voeding. 

5-HTP is het aminozuur L-5-hydroxytryptofaan. Het is een natuurlijk alternatief dat je hersenen aanzet tot de productie van meer endorfine. Hoewel er geen enkele gezondheidsclaim toegestaan is voor 5-HTP leidt een hoger endorfineniveau tot een vermindering van klachten van depressiviteit en een aanzienlijke stemmingverbetering.

Dit product bevat L-5-hydroxytryptofaan (5-HTP), gewonnen uit de zaden van de Afrikaanse plant Griffonia simplicifolia. Griffionia Simplicifolia is van nature zeer rijk aan 5-HTP. 5-HTP is de reeds omgezette en biologisch actieve vorm van het essentiële aminozuur L-tryptofaan. Het is de directe voorloperstof van de neurotransmitter serotonine en het hormoon melatonine, die verschillende vitale processen in het lichaam reguleert zoals een gezonde slaap, emotionele stabiliteit en pijngevoeligheid. Een gebrek aan deze neurotransmitter speelt een rol bij klachten als slapeloosheid, angsten, migraine, en overmatige eetlust.

Bij stressvolle omstandigheden of wanneer de gemoedstoestand niet in balans is, grijpen mensen instinctief naar 'comfort food' met veel suikers om meer tryptofaan op te nemen en zo hun serotonine level te verhogen. Helaas, je hebt daar grote hoeveelheden van nodig om iets te merken van een verhoogd serotonineniveau.Dit heeft dus weinig effect op een betere geestelijke balans en een ongewenst effect op het lichaamsgewicht.

Hoe werkt 5-HTP?

5-HTP verhoogt het serotine- en melatonineniveau en verhoogt daarnaast ook het endorfine niveau. Hoe meer endorfine de hersenen aanmaken, hoe energieker en positiever we ons voelen.  

Serotonine tekort?

Klachten zoals nervositeit, slaapstoornissen, overgewicht, vermoeidheid en onrust worden gekenmerkt door een ontregeling van het serotoninemetabolisme. Serotonine is een neurotransmitter met een belangrijke rol in onze hersenchemie. Serotonine zorgt voor een verhoogde productie en afgifte van endorfinen, waardoor klachten van neerslachtigheid afnemen.

De hoeveelheid serotonine in de hersenen heeft grote invloed op vele hersenactiviteiten zoals: stemmingen, slaap, seksueel gedrag, pijntransmissie en eetgedrag. Ons denken, voelen en gedrag zijn dus sterk afhankelijk van de hoeveelheid serotonine. Voldoende serotonine in de hersenen brengt rust, relaxatie en milde euforie. Een tekort aan serotonine kan leiden tot tegengestelde gevoelens en angststoornissen.

Stress en serotonine

Stress is de meest voorkomende oorzaak van slaapstoornissen en vermoeidheid. Een langdurig verhoogd niveau van het stresshormoon cortisol veroorzaakt weefselafbraak in de hersenen. In hoge dosis is cortisol een zwaargiftig hormoon dat de hersencellen onherstelbaar beschadigt. Cortisol ontregelt bovendien het insuline/glucoseniveau in het lichaam. Omdat onze hersenen voor wat betreft een constante brandstoftoevoer (glucose) bijna volledig afhankelijk zijn van een goed insuline/glucoseniveau, kan ontregeling tot een groot aantal klachten leiden. Een te hoog cortisol niveau leidt ook tot een sterke ontregeling van neurotransmitters, in het bijzonder serotonine.

Slaapstoornissen en serotonine

De twee meest voorkomende slaapstoornissen zijn het moeilijk in slaap komen en moeite hebben met doorslapen. Het lichaam zet serotonine om in melatonine, wat het slaappatroon normaliseert en voor voldoende slaap zorgt. Het is daarom belangrijk dat voldoende serotonine beschikbaar is. Serotonine reguleert eveneens het vrijkomen van melatonine uit de epifyse.

Inhoud 5-HTP van Vitals

Inhoud van de verpakking: 60 vegetarische capsules.

Samenstelling per dagdosering van 1 capsule:

 • Natuurlijk griffonia simplicifolia-extract 400mg.
 • waarvan L-5-hydroxytryptofaan (5-HTP) 100 mg. 

Ingrediënten

Griffonia simplicifolia-extract (bevat van nature 5-HTP), antiklontermiddel: rijstconcentraat, vegetarische capsule: pullulan (uit gefermenteerd cassave-zetmeel), vulstof: rijstextract.

Bevat geen

Gluten, lactose, soja, GMO, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen.

Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Dosering en gebruiksaanwijzing 5-HTP

Als voedingssupplement voor volwassenen, 1-2 capsules per dag bij een maaltijd of tussen de maaltijden door of voor het slapen gaan met ruim water innemen of zoals geadviseerd. De aanbevolen dosering niet overschrijden.

Let op: niet gebruiken in combinatie met medicijnen die de hersenstofwisseling beïnvloeden, zoals antidepressivia en kalmerende middelen. 

Bijwerkingen van 5-HTP

Natuurlijk 5-HTP is een plantaardig product en kent géén bijwerkingen.

MerkVitals
Inhoud60 capsules

Schrijf uw recensie

5 HTP 100 mg (60 caps - Vitals)

5 HTP 100 mg (60 caps - Vitals)

5-htp (aminozuur L-5-hydroxytryptofaan)

 • de biologisch actieve vorm van L-tryptofaan
 • extract uit Griffonia simplicifolia
 • in een plantaardige capsule aangevuld met hulpstoffen uit natuurlijke bron
 • verhoogt de serotine-niveaus
 • helpt direct tot rust te komen
 • helpt je stemmingswisselingen afremmen
 • helpt beter te slapen