Marine Phytoplankton (180 v-caps - Puur&Fit)

€ 33,00
Inclusief BTW
Op voorraad

Marine Phytoplankton is

 • rijk aan eiwitten
 • rijk aan omega-3 vetzuren
 • en bevat alle essentiële aminozuren
 • versterkt het immuunsysteem en bevordert een gezonde spijsvertering

Volumekorting

Aantal Korting Je bespaart
2 5% Tot € 3,30
3 10% Tot € 9,90
4 15% Tot € 19,80
5 20% Tot € 33,00
10 25% Tot € 82,50
Aantal

Marine Phytoplankton is een eencellige zoutwateralg. 

Phytoplankton is een zeer bijzondere alg, het is een belangrijke voedingsbron voor veel zeedieren. Door het eten van phytoplankton bevatten vissen zoveel gezonde omega-3 vetzuren zoals EPA. Dankzij recente photo bioreactor technologie is phytoplankton nu ook beschikbaar voor de mens. Bijzonder uniek, want hierdoor kunnen we een stap overslaan in de voedselketen en zijn we niet langer afhankelijk van vis of supplementen van vis voor de belangrijke omega-3 / EPA. Zoals je je zult voorstellen, maakt dat phytoplankton bij uitstek zeer geschikt als omega 3 / EPA supplement voor vegetariërs en veganisten. 

Marine Phytoplankton eigenschappen

 • Is een goede energiebron
 • Rijk aan eiwitten, is een volledige plantaardige eiwitbron
 • Rijk aan vitamines, mineralen, sporenelementen
 • Rijk aan aminozuren
 • Rijk aan omega-3 vetzuren. Omega-3 vetzuren zijn antitrombotisch, waardoor de het risico op hart- en vastziekten kunnen verminderen. Kan de bloeddruk verlagen bij mensen met een hoge bloeddruk, kan de werking van de witte bloedcellen verbeteren bij ontstekingsreacties, kan het risico op aderverkalking verminderen
 • Bevat fosfolipiden, die het transport en de opname van omega-3 vetzuren door het lichaam bevorderen
 • Rijk aan chlorofyl
 • Rijk aan antioxidanten die het immuunsysteem versterken, waaronder betacaroteen, astaxanthine, canthaxanthine, violaxanthine, antheracanthine, zeaxanthine en vaucheriaxanthine
 • Is alkalisch en bevordert een goede pH waarde van het lichaam
 • Bevordert een gezonde spijsvertering

Marine Phytoplankton gebruiksaanwijzing

Driemaal daags 1 tot 3 capsules voor of tijdens de maaltijd innemen. Als je niet bekend bent met het gebruik van phytoplankton dien je gedoseerd te beginnen. 

 • Beginnersdosering of onderhoudsdosering: 2 tot 6 capsules per dag (1 tot 3 gram per dag)
 • Normale dosering: 6 tot 8 capsules (3 tot 4 gram per dag)
 • Sporters dosering: overleg met je sportarts. 

In combinatie met een MSM-supplement heeft het een synergetische werking, waarbij de kracht van de antioxidanten en de ontstekingsremmende werking versterkt wordt. 

Marine Phytoplankton voedingswaarde

Voedingswaarde per dagdosering van 2 gram ADH
Energie 32Kj / 8Kcal
Eiwitten 0,85 g
Koolhydraten 0,14 g
   - waarvan suikers 0,02 g
Vetten 0,36 g
   - waarvan verzadigd 0,09 g
Vezels 0,29 g
Zout (Natrium) 0,04 g
Omega 3 0,08 g
Vitamine B12 4 μg 160 %
Jodium 80 μg 53 %
Chlorofyl 0,05 g

Marine Phytoplankton ingrediënten

100% marine Phytoplankton (Nannochloropsis gaditana) 500 mg, gevriesdroogd

De capsules zijn gemaakt van 100% HPMC, ofwel hypromellose. HPMC is afkomstig van plantaardige cellulose, het is 100% natuurlijk. 

Herkomst Puur & Fit Marine Phytoplankton en de prijs

Phytoplankton wordt veelvuldig gekweekt in technologisch geavanceerde photo-bioreactors. Deze bio-reactoren bestaan uit een transport gesloten buizensysteem waarin onder zonlicht en natuurlijke fotosynthese de phytoplankton ongehinderd kan groeien en niet wordt verdrongen door bijvoorbeeld andere algen. Deze bio-reactor technologie is enorm geoptimaliseerd om een zuiver eindproduct te garanderen. Zo worden CO2 en O2 bijvoorbeeld continu toegevoegd aan de reactoren zodat de algen exact datgene krijgen waardoor zij optimaal groeien en ontwikkelen. Deze intensieve techniek verklaart ook voor een groot deel de hoge prijs van Marine Phytoplankton.

Inmiddels zijn er gelukkig nieuwe technieken beschikbaar om Phytoplankton te kweken. Wist je dat er al jarenlang marine phytoplankton op Nederlandse bodem wordt gekweekt? Dat gebeurt hier niet in dure buisvormige photo-bioreactoren, die per oogst bovendien slechts kleine hoeveelheden opleveren. Nee, op Nederlandse bodem wordt marine phytoplankton gewoon gekweekt op de manier waar wij Nederlanders goed in zijn: in een traditioneel ‘open vijver’ systeem, maar in de beschermende omgeving van een kas. De kas fungeert dan zelf als photo-bioreactor waar alle groeifactoren optimaal kunnen worden gecontroleerd. Met behulp van zonlicht en natuurlijke fotosynthese kan de phytoplankton ongehinderd en zonder concurrentie van andere algen kan uitgroeien. Voedingsstoffen, CO2 en O2 worden doorlopend toegevoegd voor een zo goed mogelijke biomassa. Op deze manier is ook grootschaliger kweek van marine phytoplankton mogelijk, wat meteen terug te zien is in de prijs.

De Puur & Fit phytoplankton wordt gekweekt aan de oevers van de Oostvaardersplassen in Nederland. In deze streng gecontroleerde omgeving worden geen pesticiden of herbiciden gebruikt. Het productieproces is milieuvriendelijk en er vinden doorlopend kwaliteitscontroles plaats. Door de strenge controle op kwaliteit ben je verzekerd van een zeer zuiver, veilig eindproduct. 

Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding. Dit is geen geneesmiddel. Raadpleeg voor gebruik je arts bij zwangerschap, borstvoeding of voorgeschreven medicatie.

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten