• Kurkuma poeder bio (250g - Puur&Fit)

Kurkuma poeder bio (250g - Puur&Fit)

favorite

Je moet ingelogd zijn
€ 5,50
Inclusief BTW
Op voorraad

Kurkuma (ook wel turmeric, curcumin en koenjit genoemd) is een heel goede smaakmaker in de keuken maar ook nog eens heel goed voor je gezondheid. Deze kurkuma is biologisch en komt uit India. 

Kurkuma

  • 100% biologisch
  • heeft een ontstekingsremmende werking
  • ondersteunt bij ontgiften
Aantal

Kurkuma kopen om je gezondheid een boost te geven!

Kurkuma is familie van de gember. Als je goed naar de kurkuma wortel kijkt, dan snap je dat meteen, want die heeft ook wel iets weg van de gember wortel. 

Kurkuma wordt veel gebruikt in de keuken, zoals de Indiase keuken, waar het ingezet wordt als prikkelende smaakmaker. De Indische gerechten krijgen hun prachtige, heldergele kleur van kurkuma poeder. 

Kurkuma poeder is gezond

Er kunnen geen enkele medische claims worden geplakt op kurkuma. Maar inmiddels weet iedereen wel aan welke gezondheidsvoordelen kurkuma wordt gelinkt. Curcumine, dit is de werkzame stof in kurkuma, heeft een ontstekingsremmende werking dus er wordt veel geëxperimenteerd met voedingssupplementen met curcumine bij (chronische) ontstekingsziektes. Ook staat curcumine hoog in de lijst van gebruikte supplementen bij het ontgiften van met name de lever. Op greenmedinfo.com zijn onderzoeksresultaten gepubliceerd van MEDLINE (de bibliografische database van de National Library of Medicine). In deze onderzoeken zijn meer dan 580 mogelijke gezondheidsvoordelen van kurkuma (of het primailre polyfone curcumine) ontdekt. 

Gebruiksaanwijzing kurkuma

Een theelepel per dag is een goede onderhoudsdosering. 1 tot 3 theelepels per dag wordt aanbevolen om maximaal te profiteren van de voordelen van kurkuma. De werking van kurkuma wordt versterkt wanneer deze wordt gecombineerd met zwarte peper. Experimenteer met recepten en kijk online voor inspiratie. Kurkuma is heerlijk in smoothies, curry's, thee en nog veel meer! 

Inhoud

250 gram biologische kurkuma poeder, afkomstig uit India. 

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten

X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.