Vlierbloesem BIO (60g - Puur&Fit)
- Biologisch gecertificeerde vlierbloesem
- Zonder toevoegingen
- Heerlijk in (ijs)thee en limonades
De bloesem van de vlier is rijk aan flavonoïden, looistoffen, slijmstoffen en kalium. Vlierbloesem wordt in de volksgeneeskunde al 2500 jaar gebruikt als middel bij griep en verkoudheden. Ook lekker in combinatie met lindebloesem of brandnetelthee. Je kunt niet alleen van de vlierbessen siroop maken maar ook van de bloesem (zie onderaan).
Biologische vlierbloesem ingrediënten en herkomst
100% vlierbloesem* (Sambuci flor)
*biologisch gecertificeerd.
Herkomst: Bulgarije
Bereidingswijze
Thee
- 1tl op een kop heet water. Laat 5-10 minuten trekken.
Vlierbloesemsiroop
Benodigdheden:
- 20 gram gedroogde vlierbloesem of 25 verse bloemen (zonder steel)
- 1,5 liter water
- 1 kg suiker
- 2 citroenen, sap en zest
Bereiding:
- Breng het water aan de kook en doe de bloesem en zest van 1 citroen in het water. Laat een dag afgedekt staan.
- Giet de volgende dag het mengsel af en zeef de bloesem en zest eruit. Gebruik hiervoor een fijne zeef of een kaasdoek.
- Breng het mengsel opnieuw aan de kook en voeg sap van de citroen toe (naar smaak) en de suiker. Roer tot de suiker is opgelost. Laat nog kort even op laag vuur pruttelen.
- Giet in een gesteriliseerde fles of pot.
Deze siroop kun je aanlengen met water en drinken als limonade, gebruiken in desserts of als zoetmaker in dressings. Bewaar in de koelkast.
Gebruik je medicatie en twijfel je of het gebruik van vlierbloesem daarbij kan? Raadpleeg dan altijd eerst je arts.