• Actie!
  • -10%
  • Vitamine D3 1000ie capsules (100st - Vitals)

Vitamine D3 1000ie capsules (100st - Vitals)

€ 18,95
€ 17,06 -10%
Inclusief BTW
Op voorraad

Vitals Vitamine D3 1000ie cholecalciferol is

  • de meest effectieve vorm van vitamine D
  • bevat een hoge dosering
  • in een plantaardige capsule aangevuld met hulpstoffen uit natuurlijke bron
Aantal

In de orthomoleculaire wereld is het belang van hoge doseringen vitamine D al geruime tijd bekend. Langzamerhand weet een stortvloed aan ondubbelzinnige onderzoeksresultaten ook nationale en Europese overheidsinstellingen te overtuigen. Zowel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden als de maximaal toegestane doseringen blijven stijgen.

Dit product bevat 25 mcg vitamine D3 (cholecalciferol), uitgedrukt in 1000 ie (internationale eenheden), gewonnen uit schapenwolvet. Vitamine D3 1000 ie biedt een hoge dosering als aanvulling op de voeding en de eigen aanmaak door zonlicht. Laat bij voorkeur de vitamine D-spiegel bepalen en doseer op geleide van de bloedwaarden.

Wat doet Vitamine D in je lichaam?

Wetenschappers hebben receptoren voor vitamine D aangetroffen in meer dan 30 verschillende typen weefsels en organen, waaronder afweercellen, spieren en botten. Dit betekent dat vitamine D een breed werkterrein heeft en op uiteenlopende manieren de gezondheid ondersteunt.

Vooral bekend is dat vitamine D goed is voor de botten en tanden. Vitamine D is namelijk nodig voor de opname van calcium en fosfor uit de voeding en voor het handhaven van normale gehaltes van beide nutriënten in het bloed. Deze mineralen zijn op hun beurt weer nodig voor het mineraliseren van de botten en tanden.

Vitamine D is verder goed voor de spieren, want een vitamine D-receptor komt ook voor in spierweefsel. Activatie daarvan bevordert de aanmaak van eiwitten in de spieren, wat belangrijk is voor de functie ervan.

Vitamine D is eveneens betrokken bij het celdelingsproces en de aanmaak van nieuwe cellen en weefsels.

Daarnaast werkt vitamine D immunomodulerend, oftewel regulerend binnen het immuunsysteem. Vitamine D-receptoren komen namelijk voor op T-helpercellen, een vorm van witte bloedcellen die een belangrijke rol spelen bij bepaalde processen binnen het afweersysteem. Op deze manier is vitamine D op vele manieren betrokken bij het complexe immuunsysteem.

Vitals Vitamine D3 1000ie capsules gezondheidsclaims

Zoals bekend zijn gezondheidsclaims op supplementen aan strenge regels gebonden. De gezondheidsclaims behorende bij deze multivitamine zijn: 

  • is belangrijk voor de calcium- en fosforopname voor het behoud van sterke botten en een sterk gebit
  • goed voor de spieren
  • draagt bij aan het proces van celvernieuwing
  • ondersteunt de afweer van het lichaam

Vitals Vitamine D3 1000ie capsules dosering en gebruik

1 capsule per dag bij een (vetbevattende) maaltijd met water innemen of zoals geadviseerd.
 
Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar (wettelijk verplichte vermelding voor producten met méér dan 20 mcg vitamine D per dagdosering).

Vitals Vitamine D3 1000ie capsules samenstelling

Samenstelling per capsule:
(dagdosering)
  %RI*
Vitamine D3 (cholecalciferol, 1000 ie) 25 mcg 500%

* RI = Referentie-inname

Vitals Vitamine D3 1000ie capsules ingrediënten

Antiklontermiddel: rijstconcentraat, vegetarische capsule: pullulan (uit gefermenteerd cassave-zetmeel), cholecalciferol, vulstof: rijstextract.

Bevat geen

Gluten, lactose, soja, GMO, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen.
 
Geschikt voor vegetariërs (niet voor veganisten).

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten