• Actie!
 • -15%
 • Curcumine-SLCP Capsules (60-120st - Vitals)

Curcumine-SLCP Capsules (60-120st - Vitals)

favorite

Je moet ingelogd zijn
€ 39,95
€ 33,96 -15%
Inclusief BTW
Op voorraad

Curcumine-SLCP is een curcumine supplement met zogenaamde Solid Curcumin Particles voor een optimale, biologische beschikbaarheid: 

 • 65x beter opneembaar en 285x beter biologisch beschikbaar
 • ontwikkeld i.s.m. Universiteit van Californië
 • onderbouwd met humaan wetenschappelijk onderzoek
Inhoud
Aantal

Curcumine, het werkzame bestanddeel van kurkuma

Curcumine is een heel bekend en veel gebruikt kruidenpreparaat. Curcumine is het belangrijkste werkzame bestanddeel van kurkuma. Kurkuma is een specerij uit de wortel van de Curcuma longa, die van oorsprong veel wordt toegepast in de Indiase keuken. Je kent het wellicht als koenjit of geelwortel en je vindt het als basis van currys. Het geeft de bitter-pittige smaak aan curry en natuurlijk de bekende gele kleur.

Curcumine en de inzet bij gezondheid: gezondheidsvoordelen

Curcumine wordt al decennialang ingezet:

 • ter ondersteuning van je immuunsysteem
 • voor het behoud van een gezonde spijsvertering
 • voor het behoud van een gezonde leverfunctie
 • draagt bij aan het behoud van soepele gewrichten
 • ondersteunt de mentale balans en de werking van het centrale en perifere zenuwstelsel. 

Curcumine-SLCP™: het wordt dé technologische doorbraak genoemd maar wat betekent het eigenlijk?

Curcumine is niet voor niets een van de meest gebruikte kruidenpreparaten. Dat komt omdat het een ondersteuning kan zijn bij diverse gezondheidsproblemen en ziektes. 

Wat is het probleem zul je denken? Curcumine heeft een heel lage opneembaarheid en bovendien een heel lage biologische beschikbaarheid. 

Het is dan ook een grote uitdaging voor ontwikkelaars van curcuminepreparaten om een goed werkend supplement te maken. Immers, als het niet goed door je lichaam wordt opgenomen, heb je er niet bijzonder veel aan. 

Waarom wordt curcumine slecht opgenomen? 

Onbewerkte curcumine wordt na orale inname in je darm en in je lever snel omgezet in onwerkzame metabolieten, zoals curcumine-glucuronide. Deze onwerkzame metabolieten worden door je lichaam meestal weer snel uitgescheiden.

Wat is er zo bijzonder aan Curcumine-SLCP?

Curcumine-SLCP is zo'n technologische doorbraak omdat curcumine een bewerking heeft ondergaan waardoor het wél goed opneembaar is. De producent van Vitals Curcumine-SLCP™, Verdure Sciences, heeft in samenwerking met de Universiteit van Californië (UCLA) een technologie ontwikkeld die de opneembaarheid van curcumine met maar liefst 65x vergroot en de biologische beschikbaarheid met maar liefst 285x (dit is gemeten ten opzichte van standaard curcumine-preparaten bestaande uit 95% curcumine).

Deze doorbraak was er natuurlijk niet ineens. Dit is bereikt na het jarenlang testen van diverse formuleringen op hun biologische beschikbaarheid bij mensen. En wat blijkt? Curcumine blijkt het best opneembaar bij een formulering die erg lijkt op de Indiase keuken (gewoon zoals de kurkuma in geheel werd verwerkt). In de Indiase keuken worden aan de kurkuma olieachtige bestanddelen toegevoegd zodat er de bekende currypasta ontstaat.

Zo zie je maar weer dat we van oudsher he-le-maal niet gek zijn met de manier waarop wij met voedsel omgingen ;-)

In Curcumine-SLCP wordt ter nabootsing van dat wat de Indiërs al lang wisten, gebruikgemaakt van zogenaamde Solid Lipid Curcumin Particles: de curcumine wordt verpakt in een vetachtig deeltje dat bestaat uit drie langeketenvetten die ook in voeding voorkomen, namelijk fosfatidylcholine, stearinezuur en ascorbylpalmitaat. 

Hoe wordt Curcumine-SLCP™ in het lichaam opgenomen?

Leuk verhaal zul je denken, maar hoe wordt het dan opgenomen door je lichaam?

Normaal gesproken wordt curcumine op dezelfde manier opgenomen als de meeste andere voedingsstoffen (bijvoorbeeld suikers en aminozuren). In het darmepitheel vindt er al een eerste enzymatische omzetting plaats van biologisch actief curcumine in curcumine-glucuronide, een inactieve metaboliet. Alleen helaas kan je lichaam daar niets mee, waardoor vervolgens de curcumine via je poortaderbloed naar je lever wordt getransporteerd waar het verder geïnactiveerd en vrij snel ook weer uitgescheiden wordt.

Curcumine-SLCP™ gebruikt een alternatieve route van opname in het lichaam. Omdat de curcumine is ingekapseld in voor je lichaam bekende langeketenvetten, wordt het door je lichaam herkend als langeketenvetten die het herkent van normale voeding. Daarom behandelt je lichaam het ook als langeketenvetten. En vanaf dat moment volgt de curcumine, dat je lichaam heeft gefopt door het te vermommen in langeketenvetten, dezelfde route in je lichaam die normale voeding met langeketenvetten ook volgt.

Deze worden in de darmcellen opgenomen in transportdeeltjes (chylomicronen) en via je lymfatisch systeem vervoerd naar de bloedcirculatie. Deze transportdeeltjes gaan niet langs de lever maar worden via het bloed naar de verschillende weefsels en organen vervoerd. Daar geven ze onder invloed van een vetsplitsend enzym (lipoproteïnelipase), hun inhoud af.

De curcumine in het transportdeeltje is nog steeds in de biologisch actieve vorm. Dit wordt ook wel ‘vrij’ curcumine genoemd. In deze vorm komt het vrij uit het transportdeeltje en wordt het opgenomen in de weefsels en organen waar het haar werking kan uitoefenen. Biologisch actief (vrij) curcumine zelf is een vetachtige stof en kan op deze manier zelfs de bloed-hersenbarrière passeren, in tegenstelling tot de inactieve metabolieten van curcumine, en ondersteuning bieden aan de werking van het centrale zenuwstelsel.

Opneembaarheid versus biologische beschikbaarheid, hoe zit het ook al weer precies?

Dit zijn heel lastige termen die nogal eens door elkaar worden gebruikt.

Bij opneembaarheid van een bepaalde stof wordt er verwezen naar de maximale bloedspiegel (Cmax) die wordt bereikt op een bepaald tijdstip na orale inname van de voedingsstof. De opneembaarheid maakt deel uit van de biologische beschikbaarheid, maar zegt zeker niet alles.

Een voedingsstof kan weliswaar heel goed opgenomen worden en snel een zeer hoge bloedspiegel bereiken, maar als het vervolgens weer heel snel wordt afgebroken en uit je lichaam verwijderd wordt, dan heeft het helemaal geen tijd om werkzaam te kunnen zijn.

Het is dus van belang om niet alleen te kijken naar de opneembaarheid maar ook naar wat er daarna gebeurt. Wat gebeurt er nadat de maximale bloedspiegel is bereikt: hoe lang blijft een voedingsstof nog in je bloed in een biologisch actieve vorm en hoe lang krijgt het in je lichaam de kans om zijn werking te kunnen uitoefenen? Dat laatste zegt iets over de biologische beschikbaarheid van een voedingsstof: hoe lang blijft de voedingsstof nadat het is opgenomen in je lichaam beschikbaar voor gebruik bij bepaalde lichaamsprocessen. 

Ofwel: de opneembaarheid van een voedingsstof zegt iets over of een voedingsstof überhaupt wel wordt opgenomen door je lichaam en de biologische beschikbaarheid zegt kort gezegd iets over of de voedingsstof wel in de juiste vorm op de juiste plek in je lichaam verblijft om zijn werking te kunnen doen. 

Vitals Curcumine-SLCP: met 1 capsule per dag een ongekend goede werking!

Eigenlijk door het 'foppen' van je lichaam (en curcumine in te pakken in natuurlijke langeketenvetten) wordt Curcumine-SLCP heel goed opgenomen. Daar komt bovenop dat het hierdoor ook lang in je lichaam kan verblijven om zijn werking te hebben en dus hoog biologisch beschikbaar is. 

Hierdoor kan je met het Vitals Curcumine-SLCP supplement volstaan met een lage dagelijkse dosering die toch heel erg effectief is. En omdat het zo lang actief is in je lichaam, is een eenmalige lage dagdosering voldoende. 

Met een pot van 60 capsules doe je maar liefst 2 maanden, en meer dan 1 capsule per dag is echt niet nodig!

Vitals Curcumine-SLCP gezondheidsclaims

Curcumine-SLCP is een voedingssupplement en géén geneesmiddel. Daarom zul je nergens claims vinden in relatie tot ziektes. Dit is absoluut niet toegestaan. Hieronder tref je de (voorlopig) toegestane gezondheidsclaims: 

 • ondersteunt het immuunsysteem
 • goed voor de leverfunctie en spijsvertering
 • draagt bij aan het behoud van soepele gewrichten
 • ondersteunt de mentale balans en de werking van het centrale en perifere zenuwstelsel

Ook Puur & Fit kan en mag hier geen (volledige) informatie verstrekken over de/alle toepassingen van dit supplement. Je kan uiteraard wel een orthomoleculaire arts raadplegen of online zoeken naar een goede leverancier van orthomoleculaire kennis. 

Vitals Curcumine-SLCP samenstelling per capsule en ingrediënten

Samenstelling per capsule:
(dagdosering)
 
Curcumine-SLCP™ (Longvida®) 400 mg
Waarvan curcumine 80 mg

Ingrediënten

Curcumine (extract uit Curcuma longa), stabilisatoren: stearinezuur, fosfatidylcholine (uit sojalecithine), hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule), antiklontermiddelen: rijstconcentraat, siliciumdioxide, vulstof: maltodextrine, antioxidant: ascorbylpalmitaat.

Bevat geen:

Gluten, lactose, GMO, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Vitals Curcumine-SLCP gebruiksaanwijzing

1 capsule per dag bij een maaltijd met water innemen of zoals geadviseerd.

Dit product is een voedingssupplement (Kruidenpreparaat).
 
Houd u aan de aanbevolen dosering.
 
Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.
 
Buiten bereik van jonge kinderen houden.
 
Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.
 
Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten

X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.