Pecannoten BIO (250g - Puur&Fit)
Pecannoten hebben een rijke, boterachtige smaak.
Onze pecannoten uit Zuid-Afrika zijn verfijnde noten met een milde zoete smaak. De smaak laat zich nog het beste omschrijven als mild zoet en een verfijnde noot-smaak. Vol met vitamines, mineralen en andere belangrijke voedingstoffen. Je kunt ze natuurlijk rauw eten, maar ook gezout, gebrand of geroosterd.
Biologische pecannoten productkenmerken
Ze kunnen worden gegeten zoals ze zijn of worden gebruikt bij het koken, bijvoorbeeld in zoete desserts.
- Pecannoten zijn een goede bron van eiwitten en onverzadigde vetten. Ze bestaan voor 75% uit vetten Het vet bestaat uit een zeer hoog gehalte aan gezonde, onverzadigde vetzuren, waaronder alfalinoleenzuur of linolzuur. Dit vetzuur wordt niet door het lichaam zelf aangemaakt. Het is daarom belangrijk voedingsmiddelen die van nature linolzuur bevatten aan je dagelijkse dieet toe te voegen.
- en voor 10% uit eiwitten.
- Samen met de walnoot bevatten pecannoten van alle noot-soorten de meeste antioxidanten.
- Daarnaast zitten er in pecannoten 19 vitaminen en mineralen waaronder B vitaminen, vitamine A en E, calcium, koper, magnesium, foliumzuur, zink, kalium, en mangaan.
- De pecannoot blinkt uit in vitamine B1 en zink. Zink speelt een belangrijke rol bij de opbouw en het herstel van onze weefsels. B1 is hard nodig om koolhydraten uit ons voedsel om te zetten in energie. Pecannoten kunnen dus een belangrijke bron zijn om dagelijks voldoende zink en B1 binnen te krijgen.
Biologische pecannoten ingrediënten en voedingswaarde
Ingrediënten: 100% biologische, rauwe pecannoten
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 2970,3 KJ / 709 Kcal |
Eiwitten | 9,2 g |
Koolhydraten | 13.9 g |
- waarvan suikers | 4 g |
Vetten | 72 g |
- waarvan verzadigde vetten | 6,2 g |
Vezels | 9,6 g |
Zout (Natrium) | 0 g |
Let op: wordt verwerkt in dezelfde ruimte waarin ook andere noten worden verwerkt.
Biologische pecannoten achtergrondinformatie
Pecannoten zijn noten die aan een 55 meter hoge boom groeien. Deze bomen behoren tot de okkernoot familie. Aan deze bomen groeien langwerpige ovale nootvruchten, ze hebben een roodbruine kleur met donkerbruine strepen. Het zaad van de pecannoot is sterk gegroefd. Dit zijn de pecannoten die wij kennen. Pecannoten komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, maar ze worden nu massaal geproduceerd in Amerika (vooral in Californië). De VS produceert jaarlijks tussen de 150 en 200 kiloton. In Amerika is dit een zeer populaire noot, met veel traditionele recepten zoals de 'pecan-pie'.
Wist je dat er ook olie uit de pecannoten wordt gehaald die veel wordt gebruikt in cosmeticaproducten? Denk bijvoorbeeld aan crèmes aan zeep.
Recept met biologische pecannoten
Hieronder vind je een makkelijk recept voor een heerlijke pecannoten spread.
Pecannoten spread ingrediënten
- 175 gram geweekte pecannoten (ongeveer 4 uur laten weken)
- 1 koffiekopje edelgistvlokken
- 25 ml gesmolten kokosolie
- 40 ml water
- 1 theelepel wijnsteen bakpoeder
Pecannoten spread bereiding
- Stop al je ingrediënten in een blender en maal het totdat de massa smeuïg is.
- Giet het over in een goed afsluitbare schone pot.
- Het is klaar voor gebruik! (Bewaar het op een koele, donkere plek).