Sojabonen NL BIO (Puur&Fit)

favorite

Je moet ingelogd zijn
€ 2,75
Inclusief BTW
Op voorraad

Biologische sojabonen van Nederlandse teelt.

Inhoud
Aantal

Sojabonen NL BIO voedingswaarde en ingrediënten

Voedingswaarde per 100 gram
Energie 1718 kJ / 410 kcal
Koolhydraten 42.0g
- waarvan suikers 14.0g
Vetten 21.0g
- waarvan verzadigd 2.9g
Eiwitten 30.0g
Vezels 6.3g
Zout 0.005g

Ingrediënten: Sojabonen*

*Van biologisch gecertificeerde herkomst

Land van herkomst: Nederland

Waarom biologische sojabonen kopen?

Soja is super gezond en ook nog eens super veelzijdig!

Algemeen bekend is dat soja zeer geliefd is onder vegetariërs en flexitariërs. Soja is namelijk een goede vleesvervanger omdat het -net als vlees- rijk is aan eiwit en bovendien alle 9 essentiële aminozuren bevat. Dat is niet mis voor zo'n boontje kunnen we je vertellen! Wat maakt soja dus een perfect alternatief voor vlees. 

Wat is er interessant aan sojabonen: 

  1. Rijk aan eiwit, en bevat alle 9 essentiële aminozuren. Essentiële aminozuren worden niet door je eigen lichaam aangemaakt, dat is waarom ze essentieel genoemd worden, en je zal ze dus echt uit je voeding moeten binnenkrijgen. 
  2. De hoge verteerbaarheid van de eiwitten uit sojabonen: meer dan 90%! Dat maakt de kwaliteit van soja eiwit dus bijna gelijk aan dierlijk eiwit. Beter dan andere bonen, maar ook beter dan eiwit uit haver of amandel. 
  3. Sojabonen zijn rijk aan onverzadigd vet, vezels, calcium, ijzer en vitamine B1. 

Maar... soja is toch hartstikke ongezond en allesbehalve duurzaam?

We zijn het hier zeker mee eens. Ten dele. En dat heeft te maken met de productie:

  • Veel sojabonen zijn genetisch gemanipuleerd (GMO) wat het een steeds zwakker soort maakt, waardoor er onkruidverdelgers nodig zijn (ja zelfs glyfosaat) om voldoende rendement uit de sojateelt te krijgen. 
  • Veruit het grootste deel van de wereldproductie van soja komt uit Brazilië, de Verenigde Staten en Argentinië, waarbij Brazilië de grootste producent is. Afnemers zijn met stip op 1 China, gevolgd door Europa. Dat maakt China en Europa allebei schuldig aan de enorme ontbossing van de Amazone. Wist je overigens dat ook Nederland een zeer grote importeur is van soja van ver? Dat heeft alles te maken met dat soja een belangrijk bestanddeel is dat gebruikt wordt voor veevoer. 
  • Door deze gigantische productiehoeveelheden wordt de lokale biodiversiteit aangetast. 

Wij staan achter teelt in eigen land. Wij hebben de beste boeren en telers ter wereld (nou, daar mogen we best trots op zijn toch?) en die kunnen ook sojabonen telen in onze eigen achtertuin. Evert Jan en Bas Daling laten ons dat wel zien! 

Want zij zijn verantwoordelijk voor onze Nederlandse, biologische sojabonen, die in onze "eigen" achtertuin komen. 

Het gebruikte zaad is niet genetisch gemanipuleerd, de sojabonen én de productie zijn Skal gecertificeerd dus aantoonbaar biologisch. En wat wij ook erg prettig vinden: elke partij die van het land komt, wordt onderzocht op residu. En daar doen Evert Jan en Bas dus ook helemaal niet geheimzinnig over. Niet nodig ook, met deze kwaliteit ;-) 

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten

X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.