Bubble Buddy (Foekje Fleur)

€ 13,90
Inclusief BTW
Op voorraad

Bubble Buddy van Foekje Fleur is een zeephouder en zeeprasp in één:

 • gemaakt van gerecycled plastic afval
 • verkrijgbaar in acht pastelkleuren in een prachtig ontworpen doosje
 • een deel van de opbrengst gaat naar Sea Shepherd
Kleur
Aantal

Bubble Buddy is niet zomaar een zeepbakje maar het is echt een zeepbakje met een verhaal. Het is voor 98% gemaakt van gerecycled plastic afval om daadwerkelijk iets aan de Plastic Soup te doen. Onderdeel van de Bubble Buddy is een zeeprasp. Hiermee kan je de zeep raspen om vervolgens de zeepvlokken op te lossen in water. Zo’n handgemaakt zeepsopje van echte ambachtelijke zeep kan gebruikt worden voor allerlei huishoudelijke schoonmaakklusjes. Hiermee verminder je je gebruik van vloeibare schoonmaakmiddelen in plastic flessen en hiermee verminder je je eigen bijdrage aan de plastic afval.

Want zeg nu zelf: waar denk je zelf dat de inhoud van plastic flessen zeep van gemaakt is? ;-)

Bubble Buddy: niet alleen Good to Give maar ook een prachtig design

Bubble Buddy is een zeepbakje en zeeprasp in één. Het deksel heeft namelijk twee functies:

 • Gebruik de Bubble Buddy als zeepbakje, dit zorgt ervoor dat je zeep goed droog blijft en dus langer mee gaat. Het dekseltje werkt als een uitlekbakje, zodat je zeep niet in het restwater ligt weg te smelten.
 • Gebruik het dekseltje als rasp waarmee je heel snel wat zeepschaafsel kunt maken om gemakkelijk in water op te lossen, bijvoorbeeld voor de afwas.

Verder kun je het bakje sluiten om het met zeep mee te nemen als je op reis gaat of gewoon, omdat het er mooi uitziet.

Bubble Buddy productkenmerken

 • Gemaakt van 98% gerecycled plastic
 • Verkrijgbaar in 8 prachtige pastelkleuren
 • Dubbele functie als zeepbakje en zeeprasp
 • Exclusief zeep
 • Verpakt in een prachtig doosje zodat het een leuk cadeautje is voor jezelf of voor iemand anders die graag minder plastic gebruikt.
 • De verpakking is milieuvriendelijk karton met milieuvriendelijke inkt.
 • Afmetingen: 10,8 x 8 x 5,5 cm. Geschikt voor zepen tot 9,5 x 5 cm.

Over Bubble Buddy, Foekje Fleur en Good to Give

Bubble Buddy is ontworpen door Foekje Fleur in samenwerking met Good to Give voor eerlijke en duurzame geschenken. Foekje ontwikkelde ook de porseleinen flesvazen, geïnspireerd door de flessen in de plastic soep van de Rotterdamse Maas, met als doel om bewustzijn over plastic zwerfafval te vergroten. Een deel van de opbrengst van de verkoop van Bubble Buddy gaat naar Sea Shepherd die zich inzet voor het wereldwijd beschermen van het leven in zee.

Achtergrond

Met het Bottle Vase Project (2009) probeerde Foekje Fleur de aandacht te vestigen op het groeiende probleem van plasticvervuiling, negen jaar later heeft het bewustzijn zich verspreid, maar de plastic soep blijft groeien… dus tijd voor actie!

Giftbedrijf GoodtoGive gaf Foekje de kans om aan Bubble Buddy te werken; een project dat niet alleen plastic afval recyclet, maar ook toekomstig afval voorkomt. Bubble Buddy is een hulpmiddel dat het gebruik van blokzeep bevordert. Hij kan gebruikt worden als zeepbakje dat een stuk zeep snel droogt maar heeft ook een heel gaaf raspschild. Het raspschild kan worden gebruikt om zeepvlokken te maken die gemakkelijk oplossen in zeepsop voor allerlei schoonmaak- en verzorgingsdoeleinden. Geen plastic zeepflesjes meer nodig!

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten