Keltisch Zeezout grof, nat (1kg - Puur&Fit)
Keltisch zeezout wordt gewonnen door een ruim tweeduizend jaar oude traditionele manier van zoutwinnen. Hierdoor bevat Keltisch zeezout de laagste waarde aan natriumchloride van alle zouten.
Het zout is enorm rijk aan mineralen en spoorelementen. Dit zorgt voor een bijzondere smaak, die behalve zout ook licht zoet en bitter bevat. Ons Keltisch zeezout is grof, maar wel fijn gezeefd en bevat korrels tot maximaal 4mm.
Het is goed te gebruiken als badzout of als mengeling in kruiden en bij het brood bakken.
Het Keltisch zeezout van Puur&Fit komt uit de Guérandestreek in Bretagne, Frankrijk. In de ondiepe zoutmoerassen van Guérande zorgen speciale soorten klei voor een unieke zuiverende werking op het zeewater. Hierdoor is het zout volledig vrij van vervuiling en worden er geen chemicaliën gebruikt.
Bovendien zorgt de zuurgraad van het klei voor een lagere waarde aan natriumchloride. Hierdoor is er in Keltische zeezout meer ruimte voor andere mineralen en spoorelementen. Ook de smaak is door de lage waarde natriumchloride veel vriendelijker en niet te vergelijk met andere zouten.
Keltisch zeezout 100% traceerbaar
De herkomst van ons Keltisch zeezout is 100% traceerbaar tot de bron in Frankrijk. Dit garandeert de hoge en constante kwaliteit. Het is geen mengeling van verschillende producenten, wat over het algemeen de kwaliteit niet te goede komt.
Keltisch zeezout gebruiksaanwijzing
Ons Keltisch zeezout is grof, maar fijn gezeefd. De maximale grootte van de korrels is 4mm. Het zout is niet gedroogd. Je kunt het perfect gebruiken als badzout of als toevoeging aan kruiden, broden of andere gerechten. Het is tevens te gebruiken als tafelzout, al is het natuurlijk niet zo fijn als zout in poedervorm. Je kunt het echter uitstekend in een zoutmolen doen.