Kampot peper rood heel BIO (100g - Puur&Fit)

favorite

Je moet ingelogd zijn
€ 11,95
Inclusief BTW
Op voorraad

Ontdek de magie van onze biologische Kampot peper, een ware schat uit de betoverende regio met dezelfde naam in Cambodja. Dit is niet zomaar een peper - het behoort tot de absolute top van de wereld.

Aantal

Het geheim ligt verscholen in het weelderige, warme klimaat langs de kust van de Golf van Thailand en de vruchtbare kleigrond, die samen de ideale omstandigheden creëren voor uitmuntende peperkwaliteit.

In Kampot wordt de peper nog steeds op traditionele wijze met de hand geteeld, wat een uiterst arbeidsintensief proces is. Geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, waardoor de peper zijn pure, natuurlijke smaak behoudt. Alle varianten van Kampot peper komen voort uit dezelfde plant, waarbij de kleur wordt bepaald door de rijpheid en de verwerking. Maar er is één variant die echt zeldzaam en kostbaar is - de echte rode peper.

Echte rode peper is een waardevolle specialiteit, gemaakt van volledig rijpe, ongeschilde pepervruchten. Het is een buitengewoon uitdagend proces om deze rode peper te produceren en slechts een handvol dappere en ervaren peperboeren durven het risico te nemen. Hierdoor is echte rode peper zeer zeldzaam en moeilijk verkrijgbaar. Maar degenen die het geluk hebben om deze schat te ervaren, worden beloond met een onvergetelijke smaakbeleving.

Hoe gebruik je biologische rode Kampot peper?

Het is belangrijk op te merken dat rode Kampot peper een delicate en hoogwaardige peper is, dus het is het beste om het pas aan het einde van het kookproces toe te voegen om de smaak te behouden. Vermaal de peper vlak voor gebruik voor de beste aroma's.

 Hier zijn enkele toepassingen van rode Kampot peper:

  1. Culinaire bereidingen: Rode Kampot peper kan worden gebruikt als een smaakvolle specerij in verschillende culinaire bereidingen. Het kan worden gebruikt om hartige gerechten zoals stoofschotels, roerbakgerechten, sauzen en soepen op smaak te brengen. Het voegt een aangename pittige smaak toe zonder te overweldigen.

  2. Vleesgerechten: Rode Kampot peper past goed bij vleesgerechten. Het kan worden gebruikt als wrijving of marinade voor verschillende soorten vlees, zoals steak, varkensvlees, lamsvlees of kip. Het voegt een heerlijke smaakdimensie toe aan het vlees en kan helpen om de natuurlijke smaak te versterken.

  3. Salades: Je kunt rode Kampot peper gebruiken om een beetje pit en een aromatische smaak toe te voegen aan salades. Strooi wat peper over je groene salade, tomatensalade, fruitsalade of zelfs over een Caprese salade voor een extra smaakboost.

  4. Sauzen en dressings: Rode Kampot peper kan worden gebruikt in sauzen en dressings om ze op te fleuren met een pittige en kruidige smaak. Voeg een snufje peper toe aan je zelfgemaakte pesto, vinaigrettes of dipsauzen om ze wat extra pit te geven.

  5. Aardappelgerechten: Rode Kampot peper past goed bij aardappelgerechten, zoals geroosterde aardappelen, aardappelpuree of aardappelsalade. Het kan de smaak van de aardappelen versterken en zorgen voor een aangename kruidigheid.

Biologische Kampot peper ingrediënten

Ingrediënten: Biologische hele Kampot peper rood, zonder toevoegingen.

Land van herkomst: Cambodja

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten

X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.