Carobe poeder BIO (250g - Puur&Fit)
Biologische carobe poeder is een natuurlijke vervanger van cacao, met een iets zoetere smaak. Dat betekent dus dat je niet of nauwelijks hoeft te zoeten :-) en het zelfs als zoetmiddel kan gebruiken.
Carobe poeder, ook wel carob poeder genoemd, is afkomstig van de peulen van de Carobe boom, ook wel de Johannesbroodboom. In deze peulen zit vruchtvlees en carobe poeder is niets meer of minder dan het fijngemalen, gedroogde vruchtvlees van deze peulen. De peulen worden in de zon gedroogd en vervolgens fijngemalen. Verder gebeurt er helemaal niets aan bewerking, daarom kan je het ook biologisch raw carobe poeder noemen.
De smaak van carobe poeder is echt bijzonder: het is licht zoet (zoeter dan cacao) maar heeft ook een vleugje karamel. Door deze smaak is het waanzinnig populair als alternatief voor cacaopoeder.
Biologisch Carobe poeder productkenmerken
Ons Carobe poeder is natuurlijk biologisch gecertificeerd. De belangrijkste productkenmerken:
- Biologisch, 100% puur, vegan, glutenvrij en non-GMO
- Rijk aan vezels en vetvrij
- Cafeïnevrij
- Unieke smaak in desserts, ijsjes, smoothies, eigen baksels zoals taart, koekjes en cake, of andere creaties
- Uitstekende smaakcombinatie met chili
- Goede smaakmaker voor notenmelk. Maak je zelf je notenmelk dan geeft carobe poeder een heerlijke smaakverrijking
Carobe poeder ingrediënten, voedingswaarde en herkomst
Ingrediënten: 100% biologisch carobe poeder
Voedingswaarde per 100 gram:
Energie | 1271 kJ / 303,3 kcal |
Koolhydraten | 52,76 g |
- waarvan suiker | 31,11 g |
Vezels | 34,7 g |
Proteïne | 4,94 g |
Vet | 0,34 g |
- waarvan verzadigd | 0,10 g |
Zout | 25 mg |
Herkomst: Spanje
De carobe wordt gedroogd in een warme droogoven. De temperatuur komt hierbij nóóit boven de 40 graden. Zo blijven de voedingsstoffen het best behouden en zo wordt voorkomen dat er schadelijke stoffen zoals acrylamide ontstaat.
Biologisch carobe poeder gebruiksaanwijzing
Door de zoete smaak wordt carobe vaak als vervanger voor suiker gebruikt. Maar nog het meest wordt carobe gebruikt ter vervanging van cacao (of in combinatie met cacao).
Waarom zou je cacao vervangen door carobe?
Carobe is zoeter dan cacao, cacao is meer bitter. Als je carobe gebruikt dan heb je dus niet tot nauwelijks een zoetmaker nodig als je chocolade, chocolademelk of chocoladecake of koekjes maakt. Carobe heeft nauwelijks vet en bevat ook geen cafeïne. Tot slot: het is geschikt voor mensen die allergisch zijn voor cacao (ja dat bestaat).
Hoe vervang je cacao door carobe?
Carobe heeft een veel zoeter smaak dan cacao. Hierdoor hoef je veel minder suiker toe te voegen aan chocolade, chocolademelk, chocoladecake of brownies. Ook heeft carobe veel minder vet dan cacao.
Heb je een receptje met cacaopoeder en wil je eens carobe poeder proberen? Gebruik dan 1,5 tot 2x zoveel carobe. Het verschil in gewicht kan je in suiker verminderen.
Voorbeeld: het recept heeft 100 gram cacao en 75 gram suiker. Je gebruikt dan 150 gram carobe poeder en nog maar 25 gram suiker.