Steranijs BIO (100g - Puur&Fit)
Biologische steranijs uit Vietnam.
Steranijs is een veelgebruikt specerij in de Oosterse en Aziatische keuken. Het wordt toegevoegd aan rijstgerechten, vleesgerechten, visgerechten en ook bij garnalen kan het een zalige smaakmaker zijn.
Steranijs is overigens niet alleen populair in de Oosterse en Aziatische keuken. Ook in Zuid-Europa weten de koks wel raad met steranijs. Het is een veelgebruikte smaakmaker bij visgerechten bijvoorbeeld. Maar ook in steeds meer drankjes, denk aan thee, melkdranken, maar ook in alcohol- en niet-alcohol-houdende cocktails.
Kennen we steranijs ook van Nederlandse gerechten? Nou en of! Wat dacht je van stoofpeertjes en huisgemaakte appelmoes? En ook misstaat het niet in glühwein of in een zomerse ijsthee, waar het bovendien heel leuk in staat.
Biologische steranijs van Puur & Fit: productkenmerken
- In de eerste plaats uiteraard: biologisch gecertificeerd!
- Herkomst Vietnam
- Ingrediënten: steranijs heel* * biologisch
Voedingswaarde | per 100 gram |
Energie | 1606 kJ / 384 kcal |
Vetten | 15,9 g |
- waarvan verzadigd | 0,6 g |
Koolhydraten | 35,4 g |
- waarvan suikers | 0,0 g |
Eiwit | 17,6 g |
Vezels | 14,6 g |
Sodium | 16 mg |
Zout | 0,0 g |
Hoe gebruik je steranijs het best?
De toepassingen van steranijs zijn oneindig:
- Je laat anijssterren het beste meestoven of meebakken in je gerecht. Het mag gerust uren meetrekken in een groentestoverij of vleesstoverij, of bij stoofpeertjes. Je kan steranijs ook malen en aan het einde van de bereiding toevoegen.
- Steranijs is een prachtig ingrediënt voor (vlees)marinades, het combineert mooi met gember, citroengras, peper en knoflook.
- In (ijs)thee, melkdrank of hippe drankjes voeg je ze heel toe, het geeft een heerlijke zachte smaak en dat staat bovendien ook nog eens leuk!
Wist je dat... over steranijs?
Wist je dat steranijs 1 van de bestanddelen is in de bekende Chinese 5 Spices mix? En wist je dat het in India een belangrijk bestanddeel is in kerrie gerechten en garam masala?