Gemberstukjes BIO (150g - Puur&Fit)

favorite

Je moet ingelogd zijn
€ 5,95
Inclusief BTW
Op voorraad

Geniet van een heerlijk kopje pittige gemberthee met deze biologische gedroogde gemberstukjes! 

Heerlijk puur en sterke smaak, ook lekker in roerbakgerechten. 

Aantal

Gember is familie van andere bekende specerijen zoals Kurkuma, Kardemom en Galanga. Sinds de oudheid wordt gember gebruikt als kruidengeneesmiddel, maar hier is gember vooral populair als smaakmaker in verschillende gerechten en dranken. Een bekend kruid in thee, in Indonesische en Chinese vlees- en groentegerechten, maar ook een verrassende smaakmaker in snoep en alcoholische dranken.

Gemberstukjes BIO productvoordelen en gebruik

Onze gedroogde gemberstukjes zijn ideaal voor degenen die graag willen genieten van de voordelen van gember zonder gedoe met het schillen en snijden van verse gemberwortel. De gember heeft een warme, kruidige smaak, is 100% zuiver en vrij van enige toevoeging. 

Gedroogde gemberstukjes zijn ideaal voor het maken van pittige gemberthee: Voeg 1 theelepel gemberstukjes per kop kokend water of kruidenthee toe en geniet van de warme, kruidige smaak. Voor een zoetere smaak kun je een lepeltje honing toevoegen. 

Een heerlijke kruidenthee combinatie is deze gemberstukjes met een beetje kurkuma, kardemom en kaneel, heerlijk verwarmend! 

Verder kan je gemberstukjes gebruiken in diverse warme gerechten voor een Oosterse touch, zoals in groente- en vleesgerechten. Maar wist je al dat je gemberstukjes ook goed kan gebruiken in je eigen bakwaren? Denk maar eens aan gemberkoek, ontbijtkoek en speculaas. 

Gemberstukjes BIO ingrediënten en voedingswaarden

Ingrediënten: gedroogde gemberwortelstukjes van biologische teelt. Biologisch, puur en zonder toevoegingen.

Land van herkomst: Vietnam

Voedingswaarde per 100 gram
Energie kJ/kcal 1272 kJ/304kcal
Koolhydraten 60.0 g
Vetten 3.0 g
- waarvan verzadigd 1.0 g
Eiwitten 7.0 g
Vezels 6.0 g
Natrium 34.0 mg
Zout 0 g

Herkomst van gember

Ontdek de fascinerende geschiedenis van gember, een gecultiveerde wortel die al meer dan 3000 jaar geleden voor het eerst werd gekweekt door de Austronesiërs in maritiem Zuidoost-Azië. Deze veelzijdige specerij reisde tijdens prehistorische migraties over zee en bereikte zo verschillende delen van de wereld, waaronder Europa via India. Tegenwoordig wordt het grootste deel van de wereldwijde gemberproductie in India verbouwd.

Gember is een veelgebruikt specerij in diverse keukens, het staat bekend om de sterke, maar ook zeer volle, warme smaak. De belangrijke onderdelen die kenmerkend zijn voor de smaak zijn de verbindingen gingerol en shogaol, gingerediol, gingerdion, beta-caroteen, capsaïcine, koffiezuur en curcumine. 

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten

X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.