Spelt heel BIO (1000g - Puur&Fit)
Ontdek de pure smaak van biologisch spelt dat licht verteert.
- Onbewerkt
- Voedzaam
- Licht verteerbaar
- Vergelijkbaar met tarwe
Spelt is erg populair omdat het even voedzaam is als tarwe, maar toch lichter verteerbaar. Wist je dat spelt al eeuwenoud is, maar vrij onbekend? Het was een van de populairste granen in de Romeinse tijd, maar werd in de moderne landbouw steeds minder gebruikt in vergelijking met tarwe. Dit is waarom spelt zo krachtig en puur is, en heel ver weg van genetisch gemanipuleerde gewassen.
Spelt volkoren BIO gebruik
Gebruik biologisch spelt als ideale vervanger voor tarwe.
Kook de spelt in 2 uur gaar. Of nog beter: laat het een nacht lang weken, dan is de kooktijd maar een uur. Je kan het gebruiken als rijstvervanger, het is lekker als basis voor groente-, kip en visgerechten.
Wanneer je onbewerkte speltgranen maalt in een hogesnelheidsblender dan krijg je speltmeel. Zo maak je er je eigen speltbrood of speltpannenkoeken mee!
Spelt volkoren BIO ingrediënten en voedingswaarde
Ingrediënten: Biologische onbewerkte speltgranen.
Land van herkomst: België
Let op! Allergeen: Gluten.
Voedingswaarde | per 100 gram |
Energie kJ/kcal | 1520/362 |
Eiwitten | 12,0 g |
Koolhydraten | 70,0 g |
- waarvan suikers | 0,8 g |
Vetten | 1,6 g |
- waarvan verzadigd | 0,3 g |
Zout | 0,02 g |
Zelf speltbrood maken van speltmeel
Wil je graag speltbrood van 100% echte spelt, maak het dan lekker zelf! Dit is een heerlijk inspiratierecept en er zijn natuurlijk talrijke variaties mogelijk.
Homemade speltbrood ingrediënten
- 1kg volkoren speltmeel (van gemalen spelt)
- 15 gram wijnsteen bakpoeder
- 3 verse eieren
- 2 eetlepels zoetstof naar keuze
- een koffiekopje sultana rozijnen, ongezwaveld, geweekt en uitgelekt
- een half koffiekopje hazelnoten
- een half koffiekopje moerbeien, geweekt en uitgelekt warm water
Homemade speltbrood bereiding
- Verwarm de oven voor op 185 graden.
- Gebruik een middelgroot broodblik, bekleed deze met bakpapier.
- Roer alle ingrediënten in een kom door elkaar en voeg steeds kleine beetjes warm water toe.
- Zodra de massa smeuïg wordt, de massa in het blik storten en het blik enkele keren op het aanrecht aantikken.
- Bak het brood in het midden van de oven gaar in ongeveer 55-65 minuten, blijf tussentijds controleren.
- Klop op het brood, klinkt het hol, dan is hij goed gaar.
- Laat op een rooster afkoelen