Amandelmeel BIO (250g/500g - Puur&Fit)
Ideaal om te gebruiken bij het bakken van bijv. taart, bitterkoekjes of om zelf amandelspijs mee te maken.
Ideaal om te gebruiken bij het bakken van bijv. taart, bitterkoekjes of om zelf amandelspijs mee te maken.
Biologisch amandelmeel productkenmerken
- Biologisch
- Glutenvrij
- Vegan
- Koolhydraatarm, dus een gezond alternatief ter vervanging van tarwebloem of andere koolhydraatrijke bakmelen
- Goede bron van eiwitten
- Bevat gezonde onverzadigde vetten
Biologisch amandelmeel gebruiksaanwijzing
Amandelmeel is 1 van de duurste meelsoorten. Het is glutenvrij en heeft van nature een lichtzoete smaak. Het kan worden gebruikt ter vervanging van gewoon (tarwe)bloem en je gebruikt het voor het bakken van brood, cake, taart, pannenkoeken of muffins.
Als je het gebruikt in je eigen bakproducten kan je dus iets minder suiker toevoegen, omdat dit meel al een lichtzoete smaak aan je bakwaren geeft.
Amandelmeel BIO Voedingswaarde en ingrediënten
Ingrediënten: Amandelmeel*
* van biologische herkomst
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 2535 kJ / 606 kcal |
Koolhydraten | 8,8 g |
- waarvan suikers | 4,6 g |
Eiwit | 21,4 g |
Vet | 52,5g |
- waarvan verzadigd | 4 g |
Voedingsvezels | 9,9 g |
Zout | 0,05 g |
Inhoud: verkrijgbaar in 250 gram of 500 gram.
Herkomst biologisch amandelmeel van Puur & Fit
Amandelmeel wordt gemaakt van amandelen. Puur & Fit gebruikt biologische, rauwe amandelen uit Spanje om amandelmeel van te maken.
Amandelen groeien aan amandelbomen. Amandelbomen komen vanaf februari in bloei. Het zijn de bijen die de bloemen aan de amandelbomen bevruchten. In juli is de vrucht volgroeid. De schil van de vrucht wordt harder en zal openbarsten. Hierdoor kan de amandel drogen, dat vindt op natuurlijke wijze plaats in de periode van juli tot oktober.
Rond oktober splitst de noot zich af van de vrucht en de schil opent zich volledig. Dat is de start van het oogstseizoen.
De biologische, pure, rauwe amandelen worden tot amandelmeel vermalen en verpakt.