Annattozaad heel BIO (150g - Puur&Fit)

favorite

Je moet ingelogd zijn
€ 5,95
Inclusief BTW
Op voorraad

Stap binnen in de kleurrijke wereld van biologische Annatto, een natuurlijke schat die afkomstig is van de prachtige zaden van de Orleaanboom.

Aantal

Laat je betoveren door de invloed van Annatto in de Latijns-Amerikaanse, Caribische en Filipijnse keukens, waar het een geliefd ingrediënt is. Van dampende soepen tot geurige stoofschotels, van smaakvolle sauzen tot verrukkelijke marinades, Annatto voegt een zoete en peperige ondertoon toe die je smaakpapillen zal prikkelen. Maar dat is nog niet alles. De ware magie van Annatto schuilt in zijn vermogen om een prachtige en intense natuurlijke kleur te geven, variërend van zonnig geel tot diep oranje. Als je de zaden zelf bekijkt, zie je een betoverend dieprode kleur, als een kostbare schat uit de natuur.

Hoe kun je biologisch Annattozaad gebruiken?

Annattozaadjes zijn de zaden van de annattoplant, ook bekend als Bixa Orellana. Deze zaden staan bekend om hun felrode kleur en worden veel gebruikt als natuurlijke kleurstof en smaakmaker in verschillende keukens over de hele wereld. Hier zijn enkele toepassingen van annattozaadjes:

Hier zijn enkele toepassingen van annattozaadjes:

  • Kleurstof: De intense rode kleur van annattozaadjes wordt vaak gebruikt om gerechten en voedingsmiddelen te kleuren. Het wordt vooral gebruikt in traditionele Latijns-Amerikaanse, Caribische en Filipijnse gerechten. Voeg de zaadjes toe aan oliën of smelt ze in boter om de kleur vrij te geven en gebruik deze gekruide olie of boter vervolgens bij het koken.
  • Smaakmaker: Naast kleurstof voegen annattozaadjes ook een subtiele smaak toe aan gerechten. Ze hebben een licht nootachtige en peperige smaak, waardoor ze een interessant element zijn in verschillende gerechten, zoals stoofschotels, soepen, rijstgerechten en sauzen.
  • Kruidenolie: Je kunt annattozaadjes gebruiken om aromatische kruidenolie te maken. Verhit de zaadjes in olie op laag vuur om de kleur en smaak over te brengen. Zeef de zaadjes eruit en bewaar de gekruide olie om te gebruiken bij het koken, bijvoorbeeld als dressing voor salades, bij het marineren van vlees of als smaakmaker voor groentegerechten.
  • Traditionele gerechten: Annattozaadjes zijn een essentieel ingrediënt in veel traditionele gerechten. Zo worden ze bijvoorbeeld gebruikt in de Filipijnse adobo, de Spaanse paella, de Jamaicaanse jerk chicken en de Mexicaanse cochinita pibil. Door annattozaadjes toe te voegen, kun je authentieke smaken en kleuren aan deze gerechten geven.

Biologisch Annattozaad ingrediënten

Ingrediënten: Biologisch annattozaad, zonder toevoegingen.

Land van herkomst: Guatemala

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten

X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.