Superfood top 5: de beste superfoods kopen!

Superfoods kopen

Superfoods zijn inmiddels goed in Nederland ingeburgerd en echt een onderdeel van onze eetcultuur geworden. Superfoods kopen kan inmiddels gelukkig ook overal!

Wat ik er het allerleukst aan vind is dat ik erdoor geleerd heb veel meer te variëren in mijn eetpatroon. Ik ben nog steeds gek op vers bruin brood met oude kaas, maar ik eet nu ook regelmatig havermout met vers fruit, noten en superfoods, ik drink nu ook smoothies en eet smoothie bowls, van chiazaad maak ik heerlijke pudding ontbijtjes, en omeletjes en salades geef ik er een stevige bite mee.

In deze blog vind je mijn persoonlijke top 5 aan superfoods en leuke tips hoe je ze kan gebruiken! Zo is het veel leuker superfoods kopen.

1. Rauwe cacao

rauwe cacao kopen

Rauwe cacao bevat zo’n beetje de meeste antioxidanten van alle voeding die je kan bedenken. Antioxidanten beschermen je lichaam tegen vrije radicalen waardoor je je verouderingsproces iets tegen kan gaan.

Veroudering wordt door de moderne tijd flink versneld: denk maar aan stress, weinig slaap, luchtvervuiling, teveel zon, alcohol, roken, ongezonde voeding enzovoort.

Misschien heb je gehoord van ORAC? ORAC staat voor ‘Oxigen Radical Absorbance Capacity’. Producten worden op de ORAC ladder van natuurlijke voeding gerankt op basis van hun kracht om vrije radicalen te vernietigen. Een ORAC test meet hoeveel antioxidanten er in voeding zitten. Het zal je niet verbazen dat rauwe cacao hier hoog bovenin de ladder staat. Wel zo gezond dus!

Rauwe cacao gebruiken

Rauwe cacao kan je kopen in onder andere rauwe cacaopoeder, rauwe cacaonibs, rauwe cacaobonen en rauwe cacaoboter. Ook komen er steeds meer rauwe cacao blends op de markt: rauwe cacao gemixt met andere waardevolle ingrediënten.

  • Rauwe cacaopoeder wordt in onze winkel het meest verkocht, het is erg makkelijk in gebruik. Het wordt veel gebruikt in smoothies, lekker met bijvoorbeeld banaan, proteïne, (plantaardige) melk, maca en havermout. Met zo’n ontbijt kom je de ochtend wel door! Kijk hier voor een rauwe cacaosmoothie met banaan of voor het recept voor rauwe chocoladebonbons.
  • Rauwe cacaonibs worden veel gebruikt als garnering. Strooi wat cacaonibs over taarten en koekjes, chocoladeshakes, of smoothies. Ook lekker in toetjes.
  • Rauwe cacaoboter is een heerlijk product voor als je van bakken houdt! Je kan er natuurlijk (rauwe) chocolade van maken, bonbons, taart en cake, maar het is ook een heerlijke toevoeging aan smoothies. Ook kan je er je margarine door vervangen. Rauwe cacaoboter wordt ook steeds meer in de verzorgingsproducten gebruikt. Je kan het gebruiken als crème op je huid of als massageolie. Wil je een andere geur, voeg er dan wat druppels etherische olie aan toe.
  • Rauwe cacaobonen zijn heerlijk om te verwerken door je muesli of in de yoghurt. Je moet ze wel eerst even pellen, ze zijn zo puur als het maar kan! Lekker in combinatie met noten en gedroogd fruit ook!
  • Rauwe cacaomix is een uitkomst voor iedereen die van makkelijk houdt! Het bevat naast rauwe cacaopoeder ook lucuma poeder, hennep eiwitpoeder en macapoeder. Lekker in work-out shakes, smoothies, maar ook als chocolademelk: alleen maar (heet) water of melk toevoegen en klaar!

Biologische rauwe cacao kopen

rauwe cacaopoeder kopenrauwe cacaonibs kopenrauwe cacaobonen kopenrauwe cacaoboter kopen

rauwe cacaoblend kopen

2. Maca poeder

maca kopen biologischMaca is een knolgewas dat van origine uit de Andes uit Peru komt. Het belangrijkste onderdeel van deze knol is de wortel. De wortel is een rond knolletje, dit wordt geoogst en gedroogd en als het goed droog is wordt het fijn gemalen tot maca poeder.

Macapoeder is een populaire superfood. Het is rijk aan vitaminen (B, D en E) en mineralen, maar ook aan eiwit, vezels en de essentiële vetzuren linolzuur en oliezuur. Lees hier meer over de voedingswaarde van maca.

Macapoeder is vooral populair onder sporters omdat het direct energie geeft en je uithoudingsvermogen ondersteunt. Wat je misschien niet wist, is dat macapoeder ook bekend staat om de verbetering van het libido, maar bij vrouwen ook de vruchtbaarheid zou verbeteren en symptomen van stress en depressie kan verminderen. Het is niet voor niets een geweldige combinatie met rauwe cacao!

Macapoeder gebruiken

Macapoeder kan je uitstekend verwerken in smoothies en shakes. Het is een populaire combinatie met rauwe cacaopoeder. Maca is een beetje nootachtig en cacao bitter en zoet tegelijk, het is een populaire combinatie. Een heerlijke Maak eens lekkere maca boerenkool wraps! 

Biologisch macapoeder kopen

macapoeder kopen

3. Algen zoals spirulina en chlorella

algen kopen biologisch

Algen zijn immens populair! Ze zijn rijk aan vitamines, mineralen, eiwitten en essentiële vetzuren. Bovendien helpen ze je lichaam ontgiften.

Spirulina en chlorella zijn de bekendste algen onder de voedingssupplementen. Lees hier het verschil tussen chlorella of spirulina kopen. Spirulina is vooral bijzonder vanwege het hoge eiwitgehalte, chlorella is de meest populaire ontgifter van je lichaam. Chlorella kan zelfs zware metalen aan zich binden.

Spirulina en chlorella gebruiken

Algen worden vaak als poedervorm toegevoegd aan groene smoothies. Het is in het begin echt even wennen aan de smaak. Vind je het echt niet lekker dat geeft echt niet, want spirulina en chlorella worden ook gewoon verkocht als supplement, in tabletvorm. Heel fijn, want dan proef je het niet 🙂 Let goed op op de herkomst van je chlorella en spirulina en koop ze vooral biologisch, zodat je weet dat ze niet vervuild zijn. Hier lees je meer over ontgiften voor een schoon lichaam.

Algen als spirulina en chlorella kopen

biologisch spirulinapoeder kopenbiologische spirulina tabletten kopenbiologische chlorellapoeder kopenbiologische chlorellatabletten kopen

4. Chiazaad

chiazaad kopen biologischDit is een geweldig leuk product! Chiazaadjes zijn rijk aan Omega-3, antioxidanten, essentiële vetzuren, plantaardige eiwitten, vitamines, mineralen en voedingsvezels.

Chiazaden versterken het immuunsysteem, kunnen je bloedsuikerspiegel helpen in balans te brengen, (huid)veroudering vertragen en ontstekingen remmen. En chiazaden kunnen je een verzadigd gevoel geven.

Hoe kan dat? Nou, de zaadjes binden zich aan vocht, waardoor ze een paar keer hun eigen volume toenemen. Als je water of ander vocht toevoegt aan chiazaad dan zie je het voor je ogen gebeuren: het vocht wordt wat lobbig doordat het chiazaad uitzet. Daarom raak je er ook snel verzadigd van. Het zal je dan ook niet verbazen dat chiazaad veel wordt gebruikt door mensen die graag wat willen afvallen of minder willen snoepen.

Chiazaad gebruiken

Deze zaadjes hebben van nature een neutrale smaak. Dat betekent dat je ze eigenlijk overal aan kan toevoegen, lekker makkelijk, van smoothies tot groente- en fruitsap, door yoghurt, kwark en over salades. Het is erg populair om van chiazaad pudding te maken. Dat is helemaal niet moeilijk: voeg vloeistof toe aan chiazaad, zet het in de koelkast, en je ziet de substantie stijver worden als pudding. Vervolgens kun je het goed scheppen en kan je er dus ook prachtige laagjes van scheppen. Deze kun je bijvoorbeeld afwisselen met vers fruit, noten, zaden, muesli of granola. Je kan eigenlijk eindeloos variëren. Klik hier voor een heerlijke aardbeiensmoothie met chiazaad of voor 5 keer ontbijten met chiazaad.

Chiazaad kopen

5. Tarwegraspoeder

tarwegras kopen biologischTarwegras is ongekend populair als tarwegras shot. Er is geen smoothiebar die géén tarwegras shot verkoopt. En dat is niet voor niets, want tarwegras is een krachtpatser vol voedingsstoffen, van aminozuren, tot mineralen en vitaminen, enzymen en chlorofyl. Het is een natuurlijke energieboost en veel gezonder dan koffie. Daar komt bovenop dat tarwegras alkalisch is, wat betekent dat het een goede aanvulling is op het zuur-base evenwicht van je lichaam. Tarwegras wordt ook ingezet om actief te ontzuren.

Tarwegras gebruiken

Je kan tarwegras kopen als zaadjes, zodat je zelf tarwegras kan verbouwen maar ook als vers tarwegras of als tarwegraspoeder.

Je mengt een eetlepel tarwegras met 30 ml water (een borrelglaasje) en je drinkt het op. Zo simpel is het! Maar natuurlijk kan je ook een schep toevoegen aan smoothies of sappen, gegarandeerd een flinke, groene kleur. Lees hier meer over tarwegras gebruiken, de afvallen met tarwegras of over de tarwegras shot.

Tarwegraspoeder kopen

tarwegras kopen

Over welke superfood wil jij nog meer weten?

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.