5 manieren om te ontbijten met Chiazaad

Heb jij ook al eens ervaren hoe fijn het is om Chiazaad als ontbijt te eten? Het is een geweldig begin van de dag en zorgt dat je tot ver na lunchtijd door kunt.

Chiazaad ontbijt

Waarom is een chiazaad ontbijt zo’n goed begin van de dag? Dit komt door de reactie van dit superfood op vocht. Als chia zaden in aanraking komen met vocht krijgen zij een gel-achtige substantie. Hierdoor vult zo’n ontbijt ontzettend goed en krijg je minder snel een hongergevoel.

Ook zitten de zaadjes nog eens boordevol gezonde omega 3 vetzuren, eiwitten, vezels, antioxidanten en verschillende mineralen.

Hoe maak je een lekker chiazaad ontbijt?

De smaak van chiazaad is nogal neutraal en hierdoor niet vies, maar ook niet perse lekker. Praktisch gezien zou je de zaadjes kunnen laten weken in een glas water en vervolgens de gel op lepelen. Echt smakelijk is dit echter niet…

Wij hebben vijf verschillende soorten ontbijtjes voor je op een rij gezet die wel ontzettend lekker zijn en ook nog eens onze favoriete zaadjes bevatten.

Chiazaad ontbijt 1: in Havermout

Doe eens een eetlepel chiazaad in je havermout of een andere granen pap. Gebruik hierbij liever geen melk, maar een lekkere vervanger zoals amandelmelk of kokosmelk.

Ook erg lekker als je overnight oats maakt.

Chiazaad ontbijt 2. Smoothies

Zekers als je het niet zo prettig vindt om de gel-achtige substantie van de chiazaadjes te eten is een smoothie een geweldige optie. Ze geven je smoothie ook nog eens een lekker crunch, waardoor je het idee hebt dat je ook echt iets eet.

chiazaad-ontbijt

Chiazaad ontbijt 3. Yoghurt

Strooi de zaden eens over iedere willekeurige yoghurt. Dit geeft een heerlijke extra verzadiging aan je pap.

chia zaad ontbijt

Chiazaad ontbijt 4. Chiazaad pudding

Maak een pudding van je chia zaden door ze de laten weken in water of een zuivel vrije melk en vervolgens allerlei lekkere ingrediënten toe te voegen. Bijvoorbeeld agave siroop, avocado, goji bessen en vanille poeder. Probeer hierbij ook eens te experimenteren met het toevoegen van wat zeezout.

Chiazaad ontbijt 5. Fruitsap

Mix de zaadjes in een beetje fruitsap. Hierdoor wordt het een mooie, krachtige substantie. Dan hebben wij het natuurlijk niet over sap met toegevoegde suikers, maar écht zelf gemaakt fruitsap.

Zoals bijvoorbeeld een sapje van watermeloen, aardbeien, een beetje citroen en een beetje mint. Chia zaad geeft dit ontbijt een super boost!

Hoe ontbijt jij het liefst met chiazaad?

Wat is jouw favoriete chiazaad ontbijt? Laat hier onder een reactie achter en deel het met de rest van onze lezers. Altijd leuk om ideeën op te doen.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.