Ontgiften voor een schoon lichaam

Ontgiften of detoxen is het reinigen van je lichaam. Ontdoe jezelf van afvalstoffen en gifstoffen. Deze krijg je binnen door ongezonde, bewerkte voeding en een slechte omgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan autogassen en sigarettenrook. Dit kunnen soms de oorzaak zijn van vermoeidheid en andere gezondheidsklachten.

Om je lichaam aan de buitenkant schoon te houden sta je dagelijks onder de douche. Ontgiften zou je kunnen zien als het intern wassen van je lichaam.

Werkt ontgiften alleen met een kuur?

Een echte detox kuur is nogal extreem. Het doet je direct denken aan dagenlang leven op vieze sapjes zonder eten. Een dergelijke kuur kun je zien als een soort crash dieet. Je leeft ongezond en af en toe gooi je het roer een paar dagen extreem om.

Vaak is zo’n kuur lastig vol te houden. Vervolgens verval je daarna snel weer in een slecht eetpatroon. Waardoor een paar maanden later weer een nieuwe detox kuur volgt.

Als je voor een detox kuur kiest is het altijd verstandig deze te ondersteunen met superfoods. Bekijk hier ons ontgiftings pakket.

Ontgift meer regelmatig

Een betere keuze is een gezond lichaam voor de langere termijn. Het beste kun je simpelweg zorgen dat je niet een extreme detox kuur nodig hebt. Vermijd zoveel mogelijk toxische stoffen, zoals koffie, tabak, alcohol, bewerkte suikers en slechte vetten.

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je kiest voor biologische voeding. Veel onbespoten groente, fruit en superfoods van de superfoods lijst.

Ontgiften en stresschlorella tabletten

Ook stress kan een slechte invloed hebben op je lichaam. De hormonen van stress zorgen voor de adrenaline in ons lichaam. Hierdoor kun je beter omgaan met spannende situaties zoals wedstrijden en deadlines. De stress hormonen zorgen er echter ook voor dat de natuurlijke ontgifting van het lichaam wordt ontregelt.

Stress kun je tegengaan door voldoende te ontspannen en bijvoorbeeld te doen aan Yoga.

Ontgiften met superfoods

Natuurlijk is niemand roomser dan de paus, iedereen eet weleens ongezond. Bovendien wordt iedereen blootgesteld aan milieuvervuiling. Het is daarom verstandig om de nodige ontgiftende superfoods te gebruiken.

Hierbij spelen superfoods met een hoog gehalte Chlorofyl een belangrijke rol. Chlorofyl is de stof die zorgt voor alle groene kleuren in de natuur. Onze supergreens Tarwegras, Gerstegras, Chlorella en Spirulina zijn bijzonder rijk aan dit stofje.

Comments

  1. Marijke says

    Hoi Monique, Dit bericht is al ouder maar ik ben wel geëinteresseerd in het ontgiftingspakket. Ik kan het alleen nergens op de site vinden…Heb je deze nog in je assortiment en hoe kan ik hem anders samenstellen? Hoor graag! Gr. Marijke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.