Tarwegras, hoe gebruik je dat?

Tarwegras is het jonge gras van de tarweplant. Je kent tarwe natuurlijk als traditioneel ingrediënt van veel deegwaren zoals brood en koek. Sinds een aantal jaren weten wij pas dat het jonge gras enorm veel bijzondere eigenschappen bevat. Tarwegras is rijk aan actieve enzymen, aminozuren, mineralen, vitaminen en chlorofyl.

Dokter Ann Wigmore wordt gezien als de ontdekker van de heilzame werking van Tarwegras. Ongeveer 30 jaar geleden introduceerde zijn het gras als voedingsmiddel in Amerika. Het probleem was echter dat gras niet te verteren is door het menselijk lichaam. Door de taaie structuur kun je er bovendien op blijven kauwen zonder dat je slokdarm het zou kunnen verwerken. Er moest dus iets anders bedacht worden om toch van Tarwegras te kunnen profiteren.

Wigmore bedacht een manier om tarwegras toch te kunnen consumeren. Door het te persen in een slowjuicer onstaat er tarwegrassap. Met dit sap kun je zonder te hoeven kauwen toch profiteren van de voedingstoffen van het gras.

Zelf vers Tarwegras verbouwen is echter zeer arbeidsintensief werk. Bovendien kun je zelf, in Nederland, nooit een goede omgeving creëren om het gras optimaal te laten groeien. De ideale natuurlijke omstandigheden voor tarwegras vind je in Nieuw-Zeeland. Dit heeft naast de schone natuur ook te maken met een betere voedingsbodem.

tarwegras poeder

In Nieuw-Zeeland wordt het gras verpulverd tot poeder. Dit kwalitatieve Tarwegras poeder bestel je in onze webshop. Het poeder is veel gemakkelijker toe te passen dan ‘vers’ tarwegras. Door de zorgvuldige verpulvering blijven bovendien alle voedingstoffen behouden.

Welke voedingstoffen bevat Tarwegras

Tarwegras bevat 19 van de 22 aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten in het lichaam. Belangrijk is dat het gras alle 8 de essentiële aminozuren bevat. Dit zijn zuren die je lichaam wel nodig heeft, maar niet zelf aanmaakt.

Het gras bestaat voor 70% uit chlorofyl. Dit is een natuurlijke groene ‘kleurstof’ uit de natuur. Chlorofyl zorgt voor alle groene kleuren in de natuur. Door de hoge waarde heeft Tarwegras een hele pure, groene kleur. Chlorofyl staat erom bekend een ontgiftende werking te hebben op het lichaam. Tarwegras poeder wordt dan ook veel gebruikt tijdens het detoxen.

Naast de enorme hoeveelheid vitaminen en mineralen wordt tarwegras ook gezien als alkaliserend. Dit wil zeggen dat Tarwegras het zuur in je lichaam tegengaat. Veel hedendaagse voeding laat restanten van slechte zuren in je lichaam achter.

tarwergras van Puur&FitTarwegras poeder gebruiken

Gras is erg taai, je kunt er niet op kauwen. Als vaste substantie is het bovendien niet te verteren door je lichaam. De mens is immers geen koe of schaap. Je kunt het gras consumeren door het maken van tarwegrassap.

Hoe maak je zo’n tarwegras shot? Neem een theelepel van ons poeder en doe dit in een borrelglaasje van ongeveer 30 ml. Aanvullen met water en achterover slaan.

De smaak van Tarwegras is heel puur en soms even wennen. Als je er eenmaal aan gewend bent is het goed te doen. Bij ieder shotje proef je de gezondheid uit de pure natuur!

Alternatieven voor een Tarwegras shot

Je hoeft niet perse een puur shotje te gebruiken om te profiteren van tarwegras. Je kunt het ook ook prima verwerken in bijvoorbeeld een lekkere superfood smoothie. Het zorgt dan voor een mooie groene kleur aan je drankje.

Wat zijn jouw ervaringen met Tarwegras? Deel met andere hoe jij het gebruikt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.