Aardbeien smoothie recept met chiazaad

Aardbeien zijn misschien wel de lekkerste vruchtjes die vers uit de natuur te halen zijn. Daarnaast zijn ze ook nog eens super gezond, zeker als je ze gebruikt in een overheerlijke aardbeien smoothie.

Als er één seizoen in het jaar is waarin je optimaal kan genieten van een aardbeien smoothie is het toch wel de zomer. De mooie rode vruchtjes zijn in overvloed (en enigszins betaalbaar) verkrijgbaar in de winkel en ze zijn heerlijk verfrissend bij warm zomer weer.

Voor een extra boost aan de voedingswaarde zit er ook nog extra Chiazaad in de smoothie. Chiazaad is bijzonder rijk aan vezels en geeft daardoor snel een lekker gevuld gevoel.

Voorbereiding

De voorbereiding van dit heerlijke recept is al net zo gemakkelijk als de uitvoering. Zorg dat je een goede blender in huis hebt. Dit is essentieel bij het maken van een smoothie, omdat je nooit op eigen kracht alle ingrediënten tot een lekker sapje kan mixen.

Je hoeft zeker geen onbetaalbare dure blender in huis te hebben. Je kunt ook prima een goedkopere gebruiken. Bij de Hema verkopen ze al blenders van rond de 20 euro.

Je zou ook nog een staafmixer kunnen gebruiken voor het mixen van je aardbeien smoothie.

aardbeien met smoothie

Ingrediënten voor de aardbeien smoothie

  • 4 / 5 verse aardbeien
  • 1 banaan
  • 200 ml Kokosmelk
  • 1 theelepel chia zaad

Voor een extra koele smoothie kun je ook ingevroren aardbeien gebruiken. Deze zijn kant en klaar verkrijgbaar, maar over algemeen niet biologisch. Het beste kun je zelf verse aardbeien invriezen.

Doe alle ingrediënten in de blender en laat deze even flink draaien. Schenk de inhoud vervolgens in een mooi glas en genieten maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *