Tarwegras shot: gemakkelijk en gezond

Een Tarwegras shot is de nieuwste superfood trend. Elke dag 1 tot 2 shots van ongeveer 30ml. Die hoeveelheid herken je misschien van de bekende borrelglaasjes. Dat klopt! Is het niet leuk om uit zo’n borrelglaasje eens te genieten van een super gezond Tarwegras shot!?

Zo’n shot is niet alleen extreem gezond, de smaak is ook nog eens heerlijk fris en zoetig. Voor sommige mensen is de typische pure en pittige ondertoon van de smaak wel even wennen. Vaak is iedereen na een paar tarwegras shots echter al gewend aan de smaak. Bij ieder shot proef je letterlijk de gezondheid van de natuur.

Hoe gezond is een tarwegras shot?

Tarwegras is de jonge scheut van tarwe. Dit ken je natuurlijk als belangrijk ingrediënt van meelproducten. Pas in de twintigste eeuw is ontdekt dat tarwe als jong gras een uitzonderlijke voedingswaarde bevat.

Een enorme hoeveelheid aan vitaminen, mineralen en 19 van de 22 aminozuren. Waaronder alle 8 essentiële aminozuren. Bovendien bestaat tarwegras voor 70% uit Chlorofyl. De groene ‘kleurstof’ van de natuur, die bekend staan om zijn ontgiftende werking.

Er wordt zelfs gezegd dat een tarwegras shot gelijk staat aan 1kg groente en fruit.

Tarwegras shot maken

Een tarwegras shot maak je met 1 theelepel tarwegras poeder gemengd met water in een borrelglaasje van ongeveer 30ml. Wij krijgen regelmatig de vraag of het niet beter is om vers – zelf verbouwd – tarwegras te gebruiken. Het antwoord: nee zeker niet.

De unieke voedTarwegras poeder voor tarwegras shotingswaarde van tarwegras heeft voor een groot deel ook te maken met de grond waar het in groeit. Hierbij zijn de omgeving en manier van verbouwen van groot belang. Ons tarwegras poeder komt uit Nieuw-Zeeland. Hier is de omgeving ideaal en de verbouwers extra deskundig. Direct na de oogst wordt het gras verpulverd zodat alle voedingstoffen behouden blijven.

Bovendien is het natuurlijk een stuk gemakkelijker om een tarwegras shot te maken met poeder.

Andere toepassingen van tarwegras

Naast een tarwegras shot zijn er uiteraard nog veel meer manieren om tarwegras te gebruiken en binnen te krijgen. Handig voor mensen die niet aan de typische smaak kunnen wennen.

Je kan tarwegras poeder gemakkelijk toevoegen aan je fruitmix, yoghurt of in een superfood smoothie. Zie hier bijvoorbeeld de Spinazie perzik smoothie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.