Sunwarrior Proteïne Smoothies of eiwitshakes

Sunwarrior Proteïne vind ik by far de allerbeste plantaardige proteïne die er is! Met een beetje schaamrood op de kaken biecht ik meteen maar op dat ik al een klein jaar bezig ben om een plantaardige eiwitblend te ontwikkelen voor het Puur & Fit label, maar zo goed als Sunwarrior is me nog steeds niet gelukt.

Waarom is Sunwarrior Proteïne zo goed?

 • Het aminozuur profiel is niet te evenaren. Sunwarrior bevat alle 9 essentiële aminozuren en tevens niet-essentiële aminozuren in een uitstekende balans. Sunwarrior geeft je een compleet aminozuurprofiel, uitzonderlijk hoog in glutamine, arginine, lysine, leucine en ketenvetzuren. Uiterst lichtverteerbaar en zeer compact in voedingswaarde.
 • Het eiwitpoeder van Sunwarrior is rijk aan natuurlijke vitamines (bijv thiamine, robiflavine en niacine), mineralen (bijv fosfor, ijzer en kalium) en de antioxidanten tocoferol en tocotriënol.
 • De Sunwarrior blend komt voor 98% overeen met moedermelk en heeft een spijsverteringsefficiëntie van maar liefst 98,2%! Daarom is Sunwarrior een van de best opneembare eiwitten, en al helemaal wanneer je het vergelijkt met whey en soja proteïne.
 • Sunwarrior is een rauw en plantaardig proteïne, vrij van genetisch gemodificeerde ingrediënten, bevat geen gluten, pesticiden, soja, granen of gisten, geen kunstmatige zoetstoffen of andere niet-natuurlijke toevoegingen.

Eiwitshakes: de functie van eiwit

Proteïne is razend populair. Meer dan ooit drinken mensen eiwitshakes op dagelijkse basis. Mensen die willen afvallen, die met krachttraining bezig zijn, op een andere manier intensief sporten, die een vegetarische of vegan leefstijl hebben, oudere mensen met verminderde eetlust of mensen die ernstig ziek zijn of herstellen van een ernstige ziekte of operatie.

Bijna 3/4 van het vaste materiaal in je lichaam bestaat uit eiwit.

 • Je lichaam gebruikt eiwit om spieren en andere weefsels te maken. Hiervoor heeft je lichaam de juiste aminozuren nodig om organen, weefsels en cellen samen te kunnen stellen. Elk weefsel heeft net weer een andere samenstelling aminozuren.
 • Eiwit wordt dus ook door je lichaam gebruikt om weefsels te herstellen, vernieuwen of te groeien.
 • Ook belangrijk is dat eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel en voor een hogere energieverbranding en het helpt bij het stabiliseren van je bloedsuiker.

De beste basis voor een goede eiwitshake

Eiwitshakes kan je kant en klaar kopen. Natuurlijk. Vol ingrediënten waar je de naam niet van kent, waarvan de bron van de proteïne onzichtbaar is, aangevuld met allerlei hulpstoffen en smaakstoffen.

Je kan ze ook lekker zelf maken. Hoe ziet de basis voor een goede eiwitshake eruit? Het gaat erom dat je je energie haalt uit eiwitten en gezonde vetten in plaats van uit koolhydraten. Dat betekent dat een goede eiwitshake dan ook veel eiwitten en gezonde vetten bevat en nauwelijks koolhydraten.

 • Vitamines en mineralen: deze zitten verstopt in het groente en fruit dat je aan je shake toevoegt. Heb je een shake zonder groente en fruit dan kan je er de populaire greens aan toevoegen.
 • Proteïne: bij voorkeur gebruik je natuurlijke, biologische, rauwe proteïnepoeder, maar ook in diverse pitten en noten zitten veel eiwitten.
 • Gezonde vetten: door toevoeging van goede olie zoals lijnzaadolie en kokosolie, maar ook door de toevoeging van diverse zaden of bijvoorbeeld avocado, krijgt je smoothie voldoende vetten.
 • Koolhydraten: als je proteïneshakes gebruikt om op gewicht te blijven of om iets af te vallen, dan bevat je groente, fruit en noten al voldoende koolhydraten, voeg in dat geval geen suiker, zoetmakers of granen toe. Gebruik je proteïneshakes ter ondersteuning van (intensieve) sport, dan is toevoeging van -met name langzame- koolhydraten geen probleem.

Sunwarrior eiwitshakes: deze vind ik het lekkerst!

Sunwarrior heeft een tof superfood smoothie e-book gemaakt met maar liefst 52 (!) superfood smoothies die rijk aan eiwitten zijn. Je kan het gratis downloaden bij Sunwarrior.com. Het is geschreven in het Engels en het maakt ook gebruik van Engelse maatvoering (zoals ounces en cups). Voor jouw gemak heb ik mijn top Sunwarrior smoothies hieronder voor je opgeschreven, vertaald in het Nederlands uiteraard 😉 Voor alle recepten kan je een blender gebruiken, het liefst eentje met flink wat vermogen.

Blood Builder (1 tot 2 smoothies)

Blueberry Brain Boost (1 tot 2 smoothies)

Hormone Balancer (1 smoothie)

Perzik Muscle Builder (1 smoothie)

Energizer (1 tot 2 smoothies)

Chocolate Bliss Breakfast Smoothie (1 smoothie)

Chocolate Peanut Butter Smoothie (1 smoothie)

Choco & Maca Love (voor 2, uiteraard ;-))

Very Berry Smoothie (2 smoothies)

Strawberry Banana Bliss (1 smoothie)

Cherry Garcia (1 smoothie choco-kersen mmmmm)

Cherry Smoothie (anti-inflammatory en winnaar van de challenge)

 • 100 gram bevroren kersen
 • 100 gram bevroren blauwe bessen
 • 1/4 theelepel kaneel
 • 1/2 theelepel kurkuma
 • 2 handen verse spinazie
 • 1 schep Sunwarrior Chocolate Proteïne
 • 240 ml kokosmelk, amandelmelk of water
 • handvol ijsblokjes

2 groene Sunwarrior Smoothies

The Popeye (1 smoothie)

Go Green (1 smoothie)

Plantaardig proteïne kopen?

Zijn je eiwitten op? Bij Puur & Fit hebben we een mooi assortiment plantaardige eiwitten (en nee, nog even wachten op de eigen proteïne blend ;-)) Hier vind je het proteïne assortiment.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.