Appelazijn kopen om duizend goede redenen!

Bragg appelazijn kopen

Goedemorgen zeg…. kan je dát allemaal met appelazijn??????? Zojuist heb ik geleerd dat appelazijn kopen betekent dat je een supergoed hulpmiddel in huis haalt dat helpt bij meer dan 1.000 dingen! In deze blog laat ik je weten wat je allemaal met appelazijn kunt. Mis je iets? Please gebruik de comments onderaan, dan helpen we elkaar weer!

Wat is appelazijn?

Het begint met appels. Als deze worden uitgeperst, krijg je appelsap. Als je aan verse appelsap bacteriën en gist toevoegt, dan zal de appelsap fermenteren. Fermenteren betekent niet veel meer dan dat de suikers uit het appelsap worden omgezet in alcohol. Bij een tweede fermentatieronde wordt deze alcohol omgezet in azijn. Er is dus géén alcohol aanwezig in appelazijn. Appelazijn heet eigenlijk ook wel appelcider azijn. Maar de beide begrippen worden veel door elkaar gebruikt.

Wat zijn dan wel de geheime ingrediënten van appelazijn? Appelcider azijn is super rijk aan vitamines (zoals vitamine A, B1, B2, B6, C en E) maar ook aan belangrijke mineralen (zoals ijzer, calcium, kalium (potassium), magnesium en fosfor). Een ‘rijk’ goedje dus!

Maar wat kan je er nu mee behalve het gebruiken in maaltijden zoals (pasta) salades en (gegrilde) groentegerechten?

Ontgiften met appelazijn

Appelazijn is rijk aan essentiële enzymen, vitamines en mineralen. Appelazijn:

 • bevordert je spijsvertering en verzorgt je maagdarmstelsel, ruimt parasieten op (het azijnzuur in appelazijn)
 • herstelt de natuurlijke zuurgraad van je lichaam (waardoor ziektes en infecties minder kans krijgen)
 • heeft zo’n sterke antiseptische en antibiotische eigenschappen dat het effectief bacteriën en schimmels doodt en infecties bestrijdt
 • helpt je lichaam ontgiften doordat het schadelijke stoffen zoals nicotine, alcohol, bacteriën en chemicaliën helpt je lichaam efficiënter te verlaten.

Afvallen met appelazijn

Dit is best een heel bijzondere functie van appelcider azijn. De credits gaan allemaal naar het azijnzuur in de appelazijn. Want het azijnzuur:

 • helpt om je vetverbranding te stimuleren, versnelt je stofwisseling én vermindert ondertussen je trek
 • heeft een urine afdrijvende verwerking, vermindert de opslag van voedingsvetten als lichaamsvet en bevordert de afbraak van vetten en koolhydraten in je lichaam.

Het vetweefsel krimpt hierdoor en overtollige vetophoping vermindert. Dit is dus de reden waarom appelazijn in zoveel afslankproducten en detoxkuren voorkomt. Die afslankproducten en detoxkuren zijn vaak onnodig duur en dan kan je echt beter pure Bragg appelazijn kopen.

Hoe gebruik je appelazijn ter ondersteuning van het afvallen?

Drink 3 glazen water met 1 eetlepel appelazijn over de dag verdeeld. Het is het best om appelazijn te nemen een half uur voor je maaltijd. ’s Ochtends is het het best om appelazijn te drinken op nuchtere maag. Krijg je daar last van, dan kan je ’s ochtends de appelazijn drinken direct nadat je iets kleins hebt gegeten.

Huidverzorging met appelazijn

Zoals hierboven genoemd helpt appelazijn om je natuurlijke pH waarde van je lichaam te herstellen. Dat kan het ook voor je huid. Appelazijn is een ontzettend goede ondersteuner bij acné en kleine oneffenheden zoals bultjes.

Hoe verzorg je een onrustige huid met appelazijn?

Maak een natuurlijke tonic van 50% water en 50% appelazijn en dep hiermee dagelijks de aangedane huid. Gebruik vervolgens géén synthetische verzorgingsproducten maar alleen maar 100% natuurlijke verzorgingsproducten.

Haarverzorging met appelazijn

Ieuuwwwwww zal je even denken 😉 Heb je een (licht) geïrriteerde hoofdhuid, heb je last van roos, een jeukende hoofdhuid, haaruitval of hoofdhuidschilfers lees dan dit stukje eens!

Appelazijn zorgt ervoor dat je haarschubben zich makkelijk sluiten, waardoor je haar een prachtige glans krijgt! Bovendien was je er niet alleen je haar mee, maar is het ook heel goed voor je hoofdhuid: het herstelt de natuurlijke pH van je hoofdhuid. Dat betekent dat het alle hierboven genoemde kwaaltjes aanpakt!

Het is wel de bedoeling dat je ondertussen je haar niet meer wast met synthetische producten met irriterende ingrediënten.

Hoe was je je haar met appelazijn?

Meng 1 deel appelazijn met 2 tot 3 delen water om je haar te wassen. Wil je de geur van appelazijn neutraliseren na het wassen, spoel dan even na met lauwwarm water en de geur verdwijnt meteen. Je kan dus dure shampoos blijven kopen maar ook als test 1 fles Bragg appelazijn kopen. Dan weet je het na enkele wasbeurten meteen!

Appelazijn helpt je darmflora

Appelazijn is zoals genoemd gefermenteerd en bevat heel veel goede bacteriën. Deze hebben een positief effect op herstel of behoud van je darmbacteriën.

What else? Nog meer onbekende krachten?

Appelazijn wordt effectief ingezet bij de volgende kwalen en ongemakken:

 • kalknagels (gebruik het puur)
 • voetschimmel (gebruik het puur)
 • acné (gebruik het met water in verhouding 1-op-1)
 • zonnebrand, eczeem, kwallen en insectenbeet (met water in verhouding 1 deel appelazijn en 2 delen water)
 • Galstenen
 • Extra energie en tegen vermoeidheid

Hoe gebruik je appelazijn in het algemeen?

Meng appelazijn met water en drink het op! Drink driemaal daags een theelepel met water, roer het door en drink het op. Dit is een heel kleine dosering appelazijn, deze gebruik je als onderhoud op je lichaam. Wil je echt doelen bereiken zoals afvallen, lees dan de dosering die hierboven staat bij afvallen.

Bragg: de beste appelazijn kopen

bragg-appelazijn-kopenAppelazijn vind je overal, in elke supermarkt of natuurvoedingswinkel. Wij verkopen de Bragg appelcider azijn. Deze is 100% biologisch en rauw, wat de kwaliteit en dus het effect van het appelcider azijn helemaal ten goede komt. Koop hier meteen de appelazijn van Bragg.

 

Comments

 1. says

  Hoi,

  Mislukt inloggen, dan maar zo.

  Willen jullie sturen 8 flessen bragg’s appelazijn van 960 ml, totaal 111.60 euro?
  Ik betaal bij levering en zn. vooruit, zegt het maar, ok?

  adres: lammert meijer, achter de broeken 12a, 7963pp, te ruinen. gem. de wolden……
  hartegroet van lammert.

 2. Eline says

  Goedemiddag,

  Ben na het artikel erg geïnteresseerd in uw appelciderazijn, maar ben intolerant voor appels. Ik mag helaas geen enkele soort. Omdat ik lees dat het gefermenteerd is etc. ben ik benieuwd of dit toevallig wel kan bij mensen met een allergie of intolerantie voor appels?

  Ik verneem het graag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.