Vegan, glutenvrije boekweit pannenkoeken

Deze boekweit pannenkoeken zijn van nature glutenvrij en ook nog eens vegan. Ze zijn vrij neutraal van smaak en kunnen gegeten worden met zowel zoet als hartig beleg. ‘s Ochtends vind ik ze lekker met (zelfgemaakte) nutella, gekarameliseerde noten en verse bessen. ‘s Middags zijn pesto of humus met gebakken groente mijn favoriete combo voor deze crêpes.

Ingrediënten voor dit boekweit pannenkoeken recept

Ingrediënten voor 6 boekweit pannenkoeken

Bereiding

  1. Meng de gemalen lijnzaad met water en laat 10 minuten intrekken.
  2. Doe vervolgens alle ingrediënten in een blender of meng ze met een stafmixer totdat je een homogeen beslag krijgt.
  3. Verhit een pannenkoekenpan of een gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur. Voeg een theelepel olie toe aan de pan en draai rond. Giet een pollepel van het beslag in de pan en draai de pan om het beslag over de hele bodem te verdelen. Het beslag begint meteen te verstevigen, het is dus belangrijk om snel te werken om het goed te verspreiden. Zodra de randen van crêpe van de bodem van de pan beginnen los te laten, is de crêpe bijna klaar. Draai hem om om de andere kant te bakken, en bak nog 30 seconden.
  4. Herhaal het proces met het resterende beslag. Stapel de pannenkoeken terwijl je ze maakt en houd ze warm. De aangegeven hoeveelheid ingrediënten is genoeg voor +/- zes crêpes.
  5. Serveer met de toppings naar keuze.

recept boekweit pannenkoeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.