Supernotenpasta recept

Wist je dat je zelf supernotenpasta kunt maken? Het enige wat je nodig hebt is een kleine maar krachtige blender. En noten natuurlijk. Niks mis met de notenpasta’s die je in de winkel kunt kopen hoor, ze zijn allemaal heerlijk, maar thuis kun je combinaties maken die je in de winkel niet kunt vinden. Vandaag deel ik met jullie mijn nieuwe favoriete combo. Die bestaat uit paranoten (bron van seleen), hennepzaad (bron van omega-3) en cashewnoten (ze zijn lekker zoet en maken de beste basis voor notenpasta, vind ik). Dit is een supergezonde en superlekkere combinatie. Ben benieuwd of jullie het ook lekker vinden!

Supernotenpasta ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Bekleed de ovenrooster met bakpapier.
  3. Verspreid de paranoten, cashewnoten en hennepzaad over het bakpapier en zet het met het ovenrooster in de oven.
  4. Bak gedurende ongeveer 7 minuten. Als je ziet dat de cashewnoten mooi bruin zijn, moet je de oven gelijk uitzetten en het rooster eruit halen.
  5. Laat de noten afkoelen.
  6. Doe de gebrande noten in een blender.
  7. Doe een mini snufje zout bij.
  8. Zet de blender aan.

En nu even geduld. Eerst worden de noten kruimels, dan worden ze meel en dan langzamerhand worden zij gemaakt tot pasta. Misschien moet je af en toe de blender uitzetten en de notenmassa even van de kant van de blender afschrapen.

Als de notenpasta klaar is, doe je het in een schoon glazen potje met een deksel. Deze zelfgemaakte notenpasta kun je maanden lang bewaren (al betwijfel ik dat het nodig is).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.