Glutenvrije pannenkoekjes van volkoren rijstmeel

Voor dit recept van glutenvrije pannenkoekjes gebruik ik volkoren rijstmeel. Het heeft een neutrale smaak en werkt perfect in dit recept.

Als zoetstof gebruik ik ahornsiroop. Die wordt tijdens het bakken gekarameliseerd en daardoor krijgen de pannenkoekjes een mooie goudgele kleur. Vind je de pannenkoekjes niet zoet genoeg naar jouw smaak? Dit is makkelijk te verhelpen door meer ahornsiroop als versiering te gebruiken.

Ik gebruik twee eetlepels beslag per pannenkoek. Ze worden dan medium groot, zo’n American pancake maat is het. Er passen precies vier pannenkoeken per keer in mijn pan.

Glutenvrije pannenkoekjes ingrediënten

(Ingrediënten voor 15 medium-grote pannenkoekjes, genoeg voor 3-4 personen)

Bereiding van de rijstmeel pannenkoekjes

  1. Verwerk alle ingrediënten in een blender. Het beslag is medium-dik vloeibaar.
  2. Verhit olie in een pannenkoekenpan op middelhoog vuur. Voeg telkens 2 eetlepels beslag toe aan de pan om pannenkoekjes te maken. Ik gebruik soms een keukenring (⌀ 8.5 cm.) als ik wil dat alle pannenkoekjes precies dezelfde afmetingen hebben.
  3. Kook tot de randjes gestold zijn. Draai de pannenkoekjes om en bak nog 1-2 minuten tot ze goudgeel en gaar zijn. Houd warm terwijl je de overige pannenkoekjes bakt.
  4. Serveer met bessen en een beetje extra ahornsiroop of kokosyoghurt of een andere topping naar jouw keuze.

Geniet ervan!

glutenvrije pannenkoekjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.