Zelf vegan pesto maken

Zelf pesto maken is erg makkelijk: je neemt wat noten, wat verse bladgroente, wat olijfolie, je doet alles in een blender, en klaar is je vegan pesto.

Ik maak pesto altijd vers en experimenteer graag met de ingrediënten. Dit recept is mijn favoriet. Het ruikt en proeft als DE pesto, maar bevat geen kaas, en die mis je helemaal niet in dit recept.

Homemade vegan pesto: ingrediënten

  • 1 el geroosterde pompoenpitten
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 1 el hennepzaad
  • 1 el edelgistvlokken
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • ¼ tl uipoeder
  • Een groot bos verse basilicum (ongeveer 50 g), gewassen
  • 50 ml olijfolie (of naar smaak)
  • Zout en peper naar smaak

Vegan pesto  bereiding

  • Haal de blaadjes basilicum van de takjes en droog ze af met een keukendoek.
  • Doe alle Ingrediënten in een blender en pureer tot pesto. Proef. Mocht het nodig zijn, voeg meer zout/peper toe.
  • Deze pesto kun je -afgesloten- ongeveer vijf dagen bewaren in de koelkast.

Geniet ervan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.