Pajeon pannenkoek recept

Pajeon pannenkoeken zijn hartige pannenkoeken uit Korea. Zoals je waarschijnlijk zult raden, zijn ze pittig. Houd je niet van pittig? Voeg dan geen chilivlokken en gember toe aan dit pajeon pannenkoek recept.

Deze hartige pannenkoeken maken een leuke lunch voor kinderen die pittig eten lusten en voor volwassenen. Ze zijn ook prima als voorgerecht. Je krijgt hieronder ook een recept voor een dipsaus. Maar in principe zijn pajeon pannenkoeken ook lekker zoals ze zijn, puur en zonder toppings.

Als bonus krijg je bovendien nog een recept van een makkelijke frisse salade, die je altijd in een handomdraai kunt maken en bij alles kunt serveren. Dus ook bij deze hartige Koreaanse Pajeon pannenkoeken.

Ingrediënten voor  4 grote pajeon pannenkoeken

  • 1 maatbekertje tarwebloem (150 g)
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel zout
  • ¼ theelepel zwarte peper
  • ¼ theelepel baksoda
  • ½ theelepel bakpoeder
  • Snuf rode chilivlokken (als je van pittig houdt)
  • 1 maatbekertje water (240 ml)
  • 1 aardappel, klein
  • 1 wortel, klein
  • ½ courgette, klein
  • Een klein bosje bieslook, gesneden
  • Zwarte sesamzaadjes
  • Bakolie

Dipsaus ingrediënten

  • 4 eetlepels tamari of shoyu (sojasaus)
  • 4 eetlepels water
  • 4 eetlepels rijstazijn
  • ½ eetlepel agavesiroop
  • ½ eetlepel sesamolie
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • Bieslook, gehakt

Wortelsalade ingrediënten

  • 1 wortel, klein, geschild
  • ¼ koolrabi, geschild
  • ½ komkommer
  • Paar radijsjes
  • Olie naar smaak
  • Zout naar smaak

Bereiding pajeon pannenkoek recept en bijgerechtjes

Dipsaus bereiding

  1. Meng alle ingrediënten samen in een kom en zet opzij.

Wortelsalade bereiding

  1. Voor de salade: rasp alle ingrediënten. Voeg olie en zout toe naar smaak. Klaar!

Bereiding pajeon pannenkoeken

  1. Nu gaan we de pannenkoeken maken. Rasp eerst de aardappel, wortel en courgette met een rasp of een mandoline in lange dunne reepjes.
  2. Meng in een kom alle droge ingrediënten door elkaar. Klop langzaam het water erdoor tot een gladde massa ontstaat.
  3. Voeg vervolgens de geraspte aardappel, wortel en courgette en gesneden bieslook toe en mix tot alles goed gemengd is.
  4. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg olie toe. Giet het beslag met een pollepel in de koekenpan en gebruik de bodem van de pollepel om het beslag in een dunne, gelijkmatige laag te verdelen. Bestrooi de pannenkoek met sesamzaadjes. Bak de pannenkoek totdat hij goudbruin en gaar is, ongeveer 2-3 minuten per kant.
  5. Serveer in stukken gesneden met de dipsaus en de wortelsalade.

pajeon pannenkoek recept

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.