Sesamzaad zwart BIO (250g - Puur&Fit)
Zwarte sesamzaadjes zijn een heerlijke smaakmaker in diverse gerechten. Door de nootachtige smaaktonen ze goed tot hun recht over salades, bij sushi, bij soba- of udongerechten, maar ook als finishing touch over vlees of vis.
- biologisch
- rauw
- gepeld
- uitgesproken, nootachtige smaak
Biologische sesamzaadjes passen dagelijks in een gezond voedingspatroon en zijn voedzaam. Ze zitten boordevol voedingsstoffen, mineralen, vitamines en omega-oliën.
Zwart sesamzaad heeft een rijke, volle smaak en geeft een vol aroma dat iets weg heeft van noten. De smaak is rijker dan wit sesamzaad. Als je zwarte sesamzaadjes roostert in een droge koekenpan ruiken ze heerlijk nootachtig en ook de smaak is wel iets nootachtig.
Zwart sesamzaad is behalve super lekker ook een leuke kleurgever aan gerechten. Er wordt zelfs ijs van gemaakt, maar ook in sushi of op zelfgemaakte broodstengels of broodjes misstaat het zeker niet.
Productkenmerken biologisch zwart sesamzaad
Zwart sesamzaad is ongepeld, binnenin zit een wit zaadje.
Biologisch zwart sesamzaad ingrediënten, voedingswaarde en inhoud
Ingrediënten: zwart sesamzaad* * biologisch
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 2603 Kj / 629 Kcal |
Eiwitten | 26.0 g |
Koolhydraten | 6.0 g |
- waarvan suikers | 0.0 g |
Vetten | 55.0 g |
- waarvan verzadigd | 8.1 g |
Vezels | 3.0 g |
Zout | 0.1 g |
lnhoud: 250 gram
Herkomst: China
Zwart sesamzaad gebruiksaanwijzing
Met sesamzaad geef je je gerecht een smakelijke en decoratieve finishing touch. Lekker over rijst, noedels, in sushi en desserts. Het is ook lekker om er vis of vlees een knapperig laagje mee te geven door ze te gebruiken in plaats van bijvoorbeeld paneermeel.
Zwarte sesamzaadjes passen bij zoveel soorten gerechten, lekker over bonen, courgette en andere groene groenten, maar ook over kip of vis en door rijst n noedels. Het wordt ook steeds vaker gebruikt in ijs, je kan je voorstellen hoe leuk dat er ook uitziet.
Zwarte sesamzaadjes kan je voor gebruik roosteren. Door het roosteren wordt de uitgesproken nootachtige smaak versterkt, echt erg lekker! Roosteren kan in een droge koekenpan, maar ook zo'n 5 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden. Nooit roosteren op te hoge temperaturen, de smaak wordt er erg bitter van.
Droog en donker bewaren.