Een superfood smoothie maken doe je zo!

De Superfood smoothie wordt steeds populairder. Meer en meer mensen drinken dagelijks zo’n super gezond drankje. Al kun je zeggen dat ‘een drankje’ wellicht iets te licht is uitgedrukt. Een superfood smoothie is een complete vervanging van je volledige (brood)maaltijd.

Waarom een Superfood smoothie?

Een superfood smoothie bevat verse groente, fruit en natuurlijk veel superfoods. Groene bladgroente is vaak een belangrijk ingrediënt. Bijvoorbeeld rauwe spinazie of boerenkool. Het klinkt je misschien niet heel smakelijk in de oren  om deze groente rauw te eten. Toch zal het je verbazen hoe smaakvol ze zijn in een smoothie.

Er zit een groot voordeel aan het rauw eten van groene bladgroente. Voor de avondmaaltijd wordt de groente meestal verhit. Hierdoor vergaan veel goede voedingstoffen. Door spinazie of boerenkool rauw te eten kun je het volledige spectrum van deze voedingstoffen wel benutten.

Naast groente zijn superfoods natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van superfood smoothies. Superfoods zijn een verzameling van de meest krachtige voedingsmiddelen uit de natuur op aarde. Ze zijn rijker dan andere groente en fruitsoorten aan vitaminen, mineralen, vetzuren en eiwitten.

Superfoods zoals Chia zaadjes bevatten bijvoorbeeld een enorme hoeveelheid vezels. Hierdoor krijg je veel sneller een verzadigd gevoel en hoef je minder te eten. Handig tijdens het verantwoord afvallen.

Om de superfood smoothie een lekkere smaak te geven maak je over het algemeen gebruik van het snoep uit de natuur: fruit! Bananen, sinaasappels, aarbeien en kiwi’s, zomaar wat heerlijke fruitsoorten die een heerlijke toevoeging kunnen zijn aan je smoothie.

Natuurlijk zijn er ook veel superfoods die kunnen zorgen voor een lekkere zoete smaak, zoals bijvoorbeeld acai bessen poeder, goji bessen en baobab fruit poeder.

superfood smoothie ingrediënten

Hoe maak je zo’n superfood smoothie?

Het belangrijkste hulpmiddel voor het maken van een smoothie is een krachtige blender. Hierin mix je alle ingrediënten tot een drinkbare substantie.

Met de ingrediënten kun je volop variëren. Zeker als je gebruik maakt van de volgende 5 basistechnieken die we voor je hebben opgesteld.

  1. De verhouding van fruit en groente moet ongeveer 60% / 40% zijn. Dus 60% fruit en 40% groente. Let op dat vaak alleen groene bladgroente lekker is in combinatie met fruit.
  2. Gebruik niet teveel groene bladgroente. Dit kan een bittere smaak veroorzaken. Als je smoothie per ongeluk toch te bitter smaakt kun je het beste Acai bessen poeder, Stevia poeder of Baobab poeder toevoegen.
  3. Je smoothie wordt lekker koel als je een paar stukken fruit gebruikt die je eerst bevroren hebt in de vriezer. Vooral banaan wordt dan erg lekker!
  4. In elke smoothie gebruik je water. Je kan hiermee ook lekker variëren door bijvoorbeeld eens gebruik te maken van sojamelk, amandel melk of vers geperste sappen. Let op dat hier geen toegevoegde suikers in zitten.
  5. Als je smoothies bewaart in de koelkast, zorg dan voor een luchtdichte verpakking. De smoothies zijn ongeveer 2 dagen houdbaar in de koelkast. Voor gebruik wel even goed schudden.

Regelmatig publiceren wij hier veel lekkere superfood smoothie recepten. Ook hebben wij een superfood smoothie voordeelpakket in ons assortiment.

Heb jij zelf een lekkere ontdekt? Laat het hieronder weten! Leuk om te delen 🙂

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.